08 / 05 / 2024

Barcelona Sagrada Familianın yapımı kaç yıl sürecek

Barcelona Sagrada Familianın yapımı kaç yıl sürecek

Barcelona'nın en çok turist çeken merkezlerinden biri olan devasa Sagrada Familia katedrali, yapımına başlanmasından 133 yıl sonra inşaatının son aşamasına girdi. Katderalin inşasına 1882 yılında başlanmıştı.

Arda Turan'ın Barcelona'daki ev sahibi ile başı dertte! Mahkemeye verdi...

Futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'da forma giydiği zamanlarda İspanya'da yaşadığı villanın sahibi, genç teknik adam hakkında konuta zarar verme gerekçesiyle mahkmeye verdi. 

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

Grundig Barcelona 58 GGU 8935 B ile seyir keyfi zirvede! 21 Ocak fiyat listesi...

Ultra HD 4K ekran çözünürlüğü ile canlı ve net görüntü sunarak size tam bir seyir keyfi yaşatacak Grundig Barcelona 58 GGU 8935 B Android TV, en uygun nerede satılıyor, fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar... 

Galatasaray'ın Barcelona yenilgisi Türkiye'yi klasman dışına itti

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda 0-0'lık ilk maçın rövanşında Galatasaray, kendi sahasında İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'ya 2-1 mağlup oldu ve Avrupa'ya veda etti. Sarı kırmızılı ekibin yenilgisi Türkiye'yi UEFA klasmanında zora düşürdü.

İflasın eşiğine gelen Barcelona tarihinde bir ilk! Tarihi stadın adı ilk kez değişti

İspanya'nın köklü futbol kulübü Barcelona, tarihinde bir ilke imza atarak 65 yıllık Camp Nou Stadı'nın ismini ilk kez değiştirdi.

Gülşen Barcelona'da ev kiraladı!

Koronavirüs salgınından itibaren Türkiye-İspanya arasında gidip gelen şarkıcı Gülşen, Barcelona’da ev kiraladı. Gülşen, yeni dairesi için aylık 4 bin 500 Euro ödeyecek. 

Kovid-19 İspanya'da ev kiralarını düşürdü!

İspanya'nın iki büyük kenti Madrid ve Barcelona'da yüksekliğiyle tepki çeken kiralar pandemide ciddi oranda düştü. Buna göre, kiralar Barselona'da yüzde 17, Madrid'de yüzde 12 oranında azaldı.

Sagrada Familia'ya 137 yıl sonra inşaat izni!

Barcelona yerel yönetimi, 137 yıldır inşaatı süren Sagrada Familia'ya 4 milyon 600 bin euro karşılığında inşaat izni verdi.

Barcelona'daki Sagrada Familia'ya 35 milyon euro imar izni cezası!

Barcelona'daki Sagrada Familia kilisesi, imar izni olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 35 milyon euro ceza ödeyecek...

Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın müthiş detayları!

Dünya devi Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın yeileme çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaşıldı. İşte müthiş stadın proje detayları.

Türkler, Barcelona'da konut yatırımında zirveye oynuyor!

Lucas Fox International ve İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü konut satış verileri açıklandı. Verilere göre 2017’nin ilk çeyreğinde Barcelona’da satılan 8 bin 800 gayrimenkulün yüzde 12'sini Türkler alarak ilk üçe girdi.

Nef, FC Barcelona'nın sponsoru oldu!

İnşaat sektöründe faliyet gösteren Nef, FC Barcelona'nın resmi sponsoru oldu. Nef ve FC Barcelona 3 yıllık sponsorluk anlaşmasına imza attı.

FC Barcelona'nın stadını Türk şirketler mi yenileyecek?

FC Barcelona Gelirler Bölümü Başkanı Francesco Calvo, "İnşaat işleri 2018 yazında başlayacak. Türk şirketler de teklif verebilir. Biz stadyumumuzu yenilerken en iyi çözüm olsun istiyoruz, taraftarımız en iyi deneyimi yaşasın istiyoruz.

Barcelona Sagrada Familianın yapımı kaç yıl sürecek Haberi

Barcelona Sagrada Familianın yapımı kaç yıl sürecek

Yapımına başlandıktan 133 yıl sonra, Barcelona'daki Sagrada Familia için nihayet bitiş çizgisi göründü...


Barcelona'nın en çok turist çeken merkezlerinden biri olan devasa Sagrada Familia katedrali, yapımına başlanmasından 133 yıl sonra inşaatının son aşamasına girdi. Katderalin inşasına 1882 yılında başlanmıştı.


Sagrada Familia'nın 2026 yılında tamamlanması hedefleniyor. Bu tarih Mimarı Antoni Gaudi'nin bir tramvay kazasında hayatını kaybetmesinin 100. yıldönümüne denk geliyor.


İnşasının tamamlanmasına 10 yıl gibi bir süre kaldığı söylenen dev yapının yüzde 30'u halen inşa edilmeyi bekliyor. Bu süreçte 564 metrelik merkez kulesi dahil altı kulenin daha ekleneceği Sagrada Familia, Avrupa'nın en yüksek dini yapısı olacak.


Bugün



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Barcelona'nın en çok turist çeken merkezlerinden biri olan devasa Sagrada Familia katedrali, yapımına başlanmasından 133 yıl sonra inşaatının son aşamasına girdi. Katderalin...