26 / 11 / 2024

barınma mı rant mı

barınma mı rant mı

Sabah Gazetesi yazarı Nüsa Uğur bugünkü yazısına "Barınma ihtiyacı mı rant mı?" başlığını attı...

Tebernüş Kireçci'den barınma sorununa çözüm önerisi! Türkiye'nin yeni bir kira yasasına ihtiyacı var!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ülke genelinde yaşanan barınma sorunun büyümesindeki asıl nedeni söyleyerek çözüm önerisinde bulundu. 

Gaziosmanpaşa TOKİ mağdurları: Barınma hakkı için mücadelemize devam edeceğiz!

Yıldıztabya Barınma Hakkı Meclisi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 46 aileyi evsiz bırakmasına ilişkin Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, barınma hakkı için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Avukattan 'yatırım amaçlı konut alımı, barınma hakkının ihlalidir' çıkışı!

"Konut yatırım aracı olmalı mı, olmamalı mı?" sorusu sık sık gündeme gelmeye başladı. Avukat İclal Türkmen, konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi ne zaman başlayacak? Barınma sorunu çözülecek! 

2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre, özellikle şehirlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi için dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ilişkin toplu konut uygulamaları sürdürülecek. İşte detaylar...

Giderek derinleşen barınma krizi en çok öğrencileri vurdu!

Ülkemizde kira artış hızı olarak İstanbul ve Ankara’yı geçen İzmir’de barınma krizi derinleşiyor. İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada söz konusu artışın kentteki konut yetersizliğinden kaynaklandığını vurgularken öğrenciler de çözüm istiyor.

Yeni göç dalgası barınma krizini derinleştirecek! 2025'te İstanbul'da ortalama kiralar 50 bin TL'yi geçer...

İsrail'in saldırıları sonrasında Lübnan tarihinin en büyük göç dalgalarından birini yaşıyor. Binlerce insan ülkeden kaçarken gözler Türkiye'ye çevrildi. Yeni göç dalgasıyla birlikte barınma krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. 

Ankara'da konut çıkmazı! Depremler sonrası artan nüfus barınma sorunu oluşturdu!

Ankara'da 6 Şubat depremleri sonrası yaklaşık bir milyon göç almasıyla, barınma ve ulaşım büyük sorun haline geldi. 

Barınma krizi büyüyor! Konuta erişebilirlik sorunu 2025 yılında daha da artacak!

Barınma krizi giderek daha da büyürken, toplumun önemli bir kısmı açısından konuta erişilebilirlik sorununun 2025 yılında daha da ön plana çıkacağı beliriliyor.

Barınma krizine Aalborg East Projesi önerisi: Küçük evlerden büyük aile evlerine kadar farklı sosyal konutlar yapılsın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, barınma krizi için önerisini açıkladı. İşte o öneri ve Türkiye'de uygulanabilirlik...

Barınma krizi vatandaşların ev tercihini değiştirdi! 4 kişilik aileler 1+1'lerde yaşıyor!

Ülkenin genelini saran barınma krizi, vatandaşların ev tercihlerini değiştirmeye başladı. 4 kişilik aileler artık 1+1 evlerde yaşamaya başladı.

Barınma sorunu büyüyor! Üniversite öğrencileri en çok yüksek kiralardan şikayet ediyor!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan barınma sorunu giderek büyürken, üniversite öğrencileri de en çok yüksek kiralardan dert yanıyor. Öğrenciler, konut kiralarını ve mutfak masraflarını karşılayabilmek için ev arkadaşlarına ihtiyaç duyuyor.

Ev sahibi ve kiracı ilişkisi sosyal soruna dönüştü! Mağdur kiracı ve ev sahipleri çözüm bekliyor!

Ülke genelinde barınma sorunu giderek artıyor. Mahkemeler kiracı davaları ile dolup taşrken, ev sahipleri artık evlerini kiraya vermek istemiyor. Mağdur ev sahipleri ve kiracılar ise yetkililerden çözüm bekliyor.

Barınma krizi nasıl çözülür? Türkiye'nin konut politikasında neler değişti? 

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı, Şehir Plancısı (Phd) Dr. Buğra Gökce, konut piyasası ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Gökce, barınma sorununa çözüm bulunması amacı ile bir makale yayımladı. İşte ayrıntılar...

barınma mı rant mı Haberi

barınma mı rant mı


Bazen bir belgesel, bir film, belki de bir fotoğraf bugünün gerçekliğinde geçmişin payını bize hatırlatan önemli unsurlar haline geliyor. "Geçmişi öğrenmeden, bu günün kıymetini bilemeyiz" klişesini bir kenara bırakırsak, herhalde şunu söylemek doğru olur; "Hayat bizlere çok da güzel bir dünya armağan etmedi. Mutlu anları da olan ama çoğu kez acı ve kederli bir geçmiş." Böyle bir girişin şüphesiz sebebi var. 


Geçen Cumartesi akşamı CNNTürk'de Rıdvan Akar'ın hazırladığı Hayatın Tanığı adlı belgeselde, adı daha sonra Mustafa Kemal Mahallesi olan 1 Mayıs Mahallesinin sancılı kuruluş süreci anlatılıyor. Kuruluş dediğime bakmayın, plânlı ve kurumsal bir süreci kastetmiyorum. 1970'li yıllar ve yasaların hiçe sayıldığı bir dönem. O yıllarda hazine arazilerini yasadışı bir yöntemle parselleyip satan arazi mafyası, kendilerini devrimci olarak tanımlayan halk komiteleri,...