03 / 05 / 2024

barış dumankaya konut satın alma

barış dumankaya konut satın alma

Konut satışını teşvik amacıyla KDV düzenlemesi yapıldı. Barış Dumankaya, “Stoklardaki konutları yüzde 1 KDV ile satabiliyoruz. Stoklar bittikten sonra 300 bin liralık konutta KDV yükü 54 bin lira olacak. Aralık’tan sonra faizler de yükselecek."..

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.

Konut sektöründe barınma krizi 'baka' sorununa dönüşüyor!

Şehir Plancısı ve İstanbul Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe barınma krizine yönelik araştırmasında konut krizinin ‘’beka’’ sorununa dönüştüğünü açıkladı.

Başbar Nüans konut projesi satışta! Yeni proje!

Başbar İnşaat tarafımdan inşa edilen Başbar Nüans konut projesi satışa çıktı. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

İmar barışı konut kredisi kullandıran bankalar!

İmar Barışının sona ermesine çok kısa bir süre kaldı. Yapı kayıt belgesi bedeli için peşinatı bulunmayan vatandaşlara hangi bankalar İmar Barışı Konut Kredisi kullandırıyor?

İmar barışı konut fiyatlarını artırdı!

Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül, imar barışı vasıtasıyla yapı kullanım belgelerini alan konut veya iş yeri sahiplerinin mülklerinin değerlendiğini ifade etti.

İmar barışının konut fiyatlarını artırdığı 5 il!

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacı ile gündeme getirilen imar barışı için başvurular 31 Aralık'ta sona erecek. İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları da yükselişe geçti. 

İmar barışı Edirne'de konut fiyatlarını artırdı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada imar barışından sonra, Edirne'deki konut fiyatlarının değerinde artış yaşandığını belirtti.

İmar barışı en çok o illerdeki konut fiyatlarını artırdı!

İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları hızla arttı. Konut fiyatları en çok 6,7 ile Zonguldak'ta artarken, Zonguldak'ı bu alanda yüzde 6,6 ile Giresun, Yozgat ve Edirne takip etti. 

Barış Mahallesi TOKİ 1103 konut kura çekilişi!

Barış Mahallesi TOKİ 1103 konut kura çekilişi 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Projede 2oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Barış Mahallesi 1. Etap 1103 konut başvuruları!

Barış Mahallesi 1. Etap 1103 konut başvuruları 27 Temmuz - 11 Ağustos 2017 arasında gerçekleştirilecek.

barış dumankaya konut satın alma Haberi

barış dumankaya konut satın alma

İstanbul bir şantiye kenti görünümünde ve hızla yeni gökdelenler yükseliyor. İstanbul konuta doydu, doymadı mı? Kimileri diyor ki, “İstanbul’un 150 bin konut fazlası var.”. GFK’nın yakın zamanda yaptığı araştırmaya göre, inşaat sektörünün en çok bilinen markaları arasında ikinci sırada olan Dumankaya’nın Yönetim Kurulu Bakan Vekili Barış Dumankaya’ya sordum. “Konuta talep bitmez” diyor. Barış Dumankaya’nın ev sahibi olmak isteyenlere mesajları da var.     


Hükümet bu yılın Ocak ayı itibariyle büyükşehirlerde metrekare fiyatı 500-1000 lira olan konutlarda yüzde 8, 1000 lira ve üzeri olan konutlarda ise yüzde 18 KDV düzenlemesi getirdi. KDV sektör için bir teşvik oldu mu?

Kanun çıkarken, geçmişte ruhsatını ve iznini almış projeler yüzde 1 KDV’ye tabi olacak denildi.  Kanunun çıkacağının da dedikoduları vardı. Biz acele ettik, tüm projelerimizi...