03 / 05 / 2024

bartında belediyenin elektrik üretimi

bartında belediyenin elektrik üretimi

Bartın Belediyesi, fotovoltaik sistem ile kendi elektriğini üretiyor. Baymak bayii Sayan Enerji’nin katkıları ile kurulumu tamamlanan sistem, 2,94 kilowatt gücünde olup belediyenin bahçe bölümünde bulunuyor....

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Elektrik yılbaşında zamlanıyor mu? Bakan o soruya cevap verdi! İşte elektrik zammıyla ilgili son dakika gelişmesi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tüm Türkiye'nin en çok merak ettiği konuların başında gelen elektrik faturalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm krizi bitmiyor! İşte son durum!

İstanbul'da Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm kapsamında belediyenin yıkım ısrarı sürüyor. Konuya mahallelinin tepkisi de büyüyor. İşte ayrıntılar...

Elektrik faturalarında büyük zammın tarihi belli oldu! Faturalar resmen katlanacak! Elektriğe ne kadar zam yapılacak? 

Elektriğe yeni zam haberi geldi. Elektrik faturalarında artış kapıda. Peki elektriğe ne zaman zam yapılacak? Elektriğe ne kadar zam gelecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o zam haberi...

Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir?

Elektrik faturalarındaki yüksek zamların ardından vatandaşlar çareyi elektrik faturası yardımında buldular. Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir? gibi soruların yanıtları bu ödenekten yararlanmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart'ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

Elektrik faturalarıyla ilgili beklenen indirim kararı geldi. Peki elektrik faturalarında neler değişecek? Elektrik faturaları düşecek mi? Kimler ne kadar fatura ödeyecek? İşte tüm ayrıntılar...

Esnafa elektrik faturası müjdesi! Mart ayında en az 250 lira düşüş...

Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen elektrik faturalarına mart ayında indirim yapılacağı söyleniyor. Vatandaşlar yüksek gelen elektrik faturaları karşısında erirken, mart ayında indirim yapılacağına yönelik gelen bilgi yüzleri güldürdü..

Elektrik faturası tutarlarında şok değişiklik! Şubat faturası nasıl gelecek?

Yılbaşından sonra ülke genelinde elektriğe gelen zamlar sonrasında faturalarda ciddi artış meydana geldi. Vatandaşlar gelen elektrik faturalarının her zaman gelen faturalardan 2-3 katı fazla gelmesinden oldukça şikayetçi...

Elektrik faturalarında yeni tarife uygulaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından, elektrik faturalarında kademeli tarife uygulamasının devreye alınacağı aktarıldı.

Bergama'da millet bahçesi için esnaflar tahliye ediliyor!

Bergama'da millet bahçesi krizi devam ediyor. Millet bahçesi projesi kapsamında belediyenin esnafa tahliye emri verdiği belirtildi.

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TESK'ten 'elektrik faturalarında indirim' talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yüzde 20'si vergi ve kesintiler olan elektrik faturalarında mutlaka indirime gidilerek hem vatandaşlar hem de esnafımız sevindirilmelidir." ifadesini kullandı.

bartında belediyenin elektrik üretimi Haberi

bartında belediyenin elektrik üretimi


Baymak Genel Müdürü Ender Çolak “ Belediyeler bu yeni ve çevreye dost enerjinin yayılması konusunda önemli rol oynamalı. Böyle bir rol oynadığı için Bartın Belediyesi’ni kutluyorum. Baymak olarak biz, enerji kaybına meydan okuyan ürünlerimizle tüketicilerimizi hem bilinçlendirmeye hem de ceplerini ve yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz. Temiz enerjinin kaynağı güneş panellerimiz, verimliliğinin yanında tasarımıyla hayran bırakan E.sybox hidrofor, duvar tipi yoğuşmalı kazanımız Lectus ve son olarak tüketici ile tanıştırdığımız küçük ve 109,2 verimliliği bulunan kombimiz İdee bunun en büyük kanıtıdır.” dedi.


Bartın Belediyesi’ne yapılan kurulumda uzaktan izleme sistemi ile üretilen elektrik miktarları takip ediliyor. Bina girişinde bulunan ekrandan üretim verileri, elde edilen gelir, önlenen karbon miktarı görülüyor.


31 Ocak’ta devreye alınan sistem; 20 günde 192 kilowatt/saat, günde ortalama 9,6 kilowatt/saat elektrik üretip...