05 / 05 / 2024

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Bursa ziyareti kapsamında 720 milyon liralık yatırımla inşa edilen 21 yeni eseri hizmete açtı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 21 tesisin açılışı sebebiyle düzenlenen törende, Kudüs’e selam gönderdi.

Prof. Dr. Naci Görür: 7.5 büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul'un depreme hazırlanması 15-20 yıl sürer! 

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremini değerlendirdi ve hazırlıklara şimdi başlansa 15-20 yıl sürebileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Süha Özden, 4.9'luk depremi değerlendirdi: Artçı sarsıntının olmaması enteresan, 7'den büyük deprem...

ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, geçtiğimiz gün meydana gelen 4.9'luk depremi değerlendirdi ve artçı sarsıntının olmamasının enteresan olduğunu belirtti. 

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul uyarısı geldi: Nereye gömeceksiniz bana söyleyin!

Yaptığı açıklamalarla yürekleri ağza getiren Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nde seçilen belediye başkanlarının şehirlerine yönelik olarak bir tehlike analizi çıkartmaları gerektiğini dile getirerek, İstanbul için de korkutan bir uyarı yaptı...

Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: 'Bağırıyorum dikkat edin diye'

Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı televizyon programında Tunceli ve çevre iller için ciddi bir deprem uyarısında bulunarak ''Bağırıyorum dikkat edin diye'' ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Prof. Dr. Haluk Özener: Marmara'da sismik boşluk var, yarın deprem olacakmış gibi hazırlanılmalı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum ve Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul'un dönüşümü ve beklenen büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Naci Görür: "Deprem bir milli güvenlik sorunudur"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum projelerini toplantıda açıkladı. Murat Kurum'un seçim vaatlerini duyurduğu programa Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de katıldı.

Prof. Dr. Ebru Tümer kimdir? Prof. Dr. Ebru Tümer ne iş yapmaktadır? 

ASELSAN Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Prof. Dr. Ebru Tümer kimdir? Prof. Dr. Ebru Tümer hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan kentsel dönüşüm tepkisi: Ana arterlerden başlatılması gerekir!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı, Afet Yönetimi Enstitüsü ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. İşte Kadıoğlu'nun o açıklaması ve vatandaşların yorumları...

Prof. Dr. Naci Görür 23 kente özellikle dikkat çekti...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan kent sempozyumlarının 4’üncüsü bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO başladığı kaydedildi. Üç gün sürecek olan sempozyumların ilk gününün konuğu Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür oldu.

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Haberi

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

Bursa Valiliği, Büyükşehir, Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri ile Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Bursa’da yaptırılan ve 720 milyon TL’ye mal olan 21 yatırımın hizmete açılış töreni için Bursa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulucami’de Cuma namazını kıldıktan sonra Belediye Başkanlığını ve Valiliği ziyaret etti. Ardından 'Toplu Açılış' törenine katılmak üzere Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne geçti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 21 tesisin açılışı sebebiyle düzenlenen törende, Kudüs’e selam gönderdi. Davutoğlu, “Bursa'dan Kudüs'e bin selam, binlerce selam. Gençlerimizi bizler de çok seviyoruz.” dedi. Davutoğlu, Suriyelilerin de Filistinlilerin de sahibinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi.


Konuşmasında, Kudüs’te yaşananlara tepki gösteren Davutoğlu, şunları kaydetti: “Bir başka barbar, bir başka zalim, bir başka işgaldi, aynen Osmangazi’nin türbesine hakaret etmesi, botla girmesi gibi Mescid-i Aksa’ya girmeye...