25 / 07 / 2024

başıbüyük kent parkı

başıbüyük kent parkı

İdare mahkemesi, Maltepe'de 63.5 dönümlük bölge parkında yapılaşmayı arttıran imar planını durdurdu. Bilirkişi raporu, deprem riski de göz önüne alındığında korunup geliştirilmesi gereken yeşil alanda yapı yoğunluğunun arttırılmasının şehircilik ilkelerine aykırı buldu.

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Kirada yüzde 25 zam sınırını aşan ev sahibinin başı büyük dertte! Faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaksınız

Av. Gökçe Özdemir, ev sahiplerinin, yüzde 25 sınırı üzerinde artış yapmaları halinde başlarının büyük derde gireceğini söyledi. Kiracıyla kanuni sınırın üzerinde bir oranda anlaşılması durumunda ileride kiraya veren kendisine karşı kiracı tarafından açılacak bir dava sonucunda ciddi tutarda faiz ile

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni uygulama: Borcu olan vatandaşların hesapları kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram öncesi vatandaşları rahatlatacak bir uygulamanın başladığını duyurdu. Belediye, Ankara Eczacı Odası ile yapılan anlaşma gereği başkent genelinde eczanelere borcu olanların hesabını kapatacak.

Maltepe Başıbüyük Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mahallesi, Toplu Konut Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı Ş.PLN askıya çıkarıldı.

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

Maltepe Başıbüyük Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mahallesi 1340 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Maltepe Başıbüyük 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mahallesi, 15674 ( Eski: 1690 ) ada, 47, 49 ve 54 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Maltepe Başıbüyük Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mahallesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapı stoku için çalışmalara başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan yapıların envanterini çıkarmak için çalışmalara başladı.

Maltepe Başıbüyük Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mahallesi, 15610 ada, 3, 4 parseller, 15611 ada, 1, 2, 3, 4, 7 parseller ve bir kısım kadastral yol alanına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

başıbüyük kent parkı Haberi

başıbüyük kent parkı

Maltepe Başıbüyük mahallesinde 63.5 dönümlük yeşil alan bölge parkı niteliğindeydi. Alanda yürüyüş yolları, seyir terasları, kameliye gibi açık alanlar ve İBB tarafından yapılmış sosyal tesisler bulunuyordu. Bu alan 2006 yılında “park, rekreasyon alanı” fonksiyonuna sahipti. 2012 yılında bu fonksiyona “sosyal kültürel tesis” işlevi eklendi. Büyükşehir bu alanda sosyal donatı alanlarının ihtiyacını karşılamak için “Maltepe Başıbüyük Park Düzenlenme Avan Projesi” hazırlamıştı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, proje kapsamında ruhsatlar düzenlenerek imalatlar yapılmaya başlandı. Fakat bu sırada İBB, plan değişikliğine giderek yapılaşma hakkını arttırdı.Plan değişikliğiyle ilgili komisyon raporunda Başıbüyük Mahallesi sınırları içerisindeki mevcut yerleşik nüfusa ilaveten yapılan yeni toplu konut projeleri neticesinde getirilen ek nüfus nedeniyle 0.03 emsal olan yapılanma koşullarının bölgedeki sosyal donatı alanı ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığı belirtildi. Ayrıca, emsal...