15 / 05 / 2024

Başiskele rüzgar santrali planı onaylandı

Başiskele rüzgar santrali planı onaylandı

Başiskele Belediye Meclisinin gerçekleşen şubat ayı toplantısında, ilçe sınırları içinde 16 adet rüzgar enerjisi santralı kurulması projesinin imar planları onaylandı.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Altında rüzgar değil resmen tsunamai başladı! Altın kasıp kavurdu! 8 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, bugün güne yükselişle başladı. Altın fiyatlarında seçim sonrası büyük atak görüldü. Altında rüzgar değil resmen tsunami başladı, altın fiyatların resmen kasıp kavurdu. Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın bugün kaç lira? 8 Haziran 2023 altın fiyatları.

Altında haziran rüzgarı başladı! Altının efendisi İslam Memiş gram altın için rekor rakamı resmen açıkladı! 

Altının efendisi İslam Memiş, haziran ayına girilmesi ile altında rüzgarın başladığını söyleyerek, gram altın için rekor rakamı resmen açıkladı.

Akaryakıtta indirim rüzgarı başladı mı? Motorine tam bu kadar indirim geldi! BP, PO, Opet 15 Mart 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi, her gün güncel akaryakıt fiyatlarını il il merakla araştırıyor. Akaryakıtta indirim rüzgarı başladı mı? Motorine tam bu kadar indirim geldi! BP, PO, Opet 15 Mart 2023 fiyat listesi

Gümüş fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gümüş yatırımcıları tir titremeye başladı! Yatırımcılar hemen bakın!

Güne rekor yükselişe başlayan gümüş fiyatları gün içinde değer kaybetti. Gümüş fiyatlarında rüzgar tersine dönerken gümüş yatırımcıları tir titremeye başladı. Yatırımcılar hemen bakın! İşte son dakika gümüş fiyatları.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Her şey sil baştan değişti! 21 Kasım 2022 altın fiyatları 

Altın fiyatları haftanın yeni işlem gününe düşüşle başladı. Son haftalarda yükselişe geçen altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü Son dakika güncel altın fiyatlarını takip eden milyonlarca yatırımcı ‘’ gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL?’’ Sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte 21 Kasım 20

Koçak altında kasım indirim rüzgarı başladı! Altın takılarda net yüzde 20 kampanya! 1 Kasım 2022 fiyat listesi

Koçak altında kasım indirim rüzgarı başladı. Tüm altın takılarda net yüzde 20'ye varan altın kampanyasında kaçırılmayacak fırsatlar sizleri bekliyor. Altın takı fiyatları ne kadar?  İşte Koçak fiyat listesi 1 Kasım 2022.

Altın yön değiştirdi! Rüzgar değil tsunami geliyor! 1 gram bile altını olan acil baksın! 13 Ekim 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde yön değiştirdi. Gram altın 1000 T'nin altına kadar düşerken, bugün tekrar yükselişe geçti. Altın fiyatları yükselmeye başladı, rüzgar değil tsunami bekleniyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 altın fiyatları...

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Başiskele'de altyapı çalışmaları sürüyor!

Başiskele Belediyesi, kentin gelişmesi ve yenilenmesi için projeler geliştiriyor. Başiskele'de altyapı çalışmaları sürüyor.

Başiskele'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Uygun havalarda asfalt, parke yol ve kaldırım çalışmalarını sürdüren Başiskele Belediyesi kısa sürede cadde ve sokakları yeni görünümüne kavuşturuyor.

Çeşme’de rüzgar enerji santrali kuruluyor!

İzmir Çeşme’de sit alanı içerisinde kurulmak istenen rüzgar enerji santrali için mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı ve alınan “ÇED gerekli değildir” raporunu iptal etmesine rağmen, santral kurulumu için bölgedeki ağaçlar söküldü. Bu duruma bölge halkı ve ekolojistler tepki gösterdi.

Başiskele rüzgar santrali planı onaylandı Haberi

Başiskele rüzgar santrali planı onaylandı

Başiskele’den Bursa’ya kadar olan şeritte belirli noktalarda rüzgar tribünlerinin kurulmasına ilişkin Enerji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ortak bir proje hazırlanmıştı. Proje kapsamında Başiskele ilçesi sınırlarında 16 adet rüzgar enerjisi santralı kurulması öngörülmüştü. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı oy çokluğuyla kabul edildi.  


ELEKTRİK KESİKTİ, ELEKTRİK PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ 

Toplantıyı yöneten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, rüzgar enerjisi santrallerini belediye olarak kendilerinin yapmayacağını, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde özel şirketlerin yapacağını söyledi. Şiddetli lodos fırtınasında iki gün karanlıkta kalan, elektrik verilemeyen Başiskele ilçesinde aynı günlerde rüzgar enerjisi santralinin görüşülmesi ve imar yerlerinin onaylanması doğrusu çok ilginç bir tezat oluşturuyordu. 



Özgür Kocaeli...