13 / 05 / 2024

Başköprü imar planı askıda

Başköprü imar planı askıda

Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü’de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

MÜSİAD'ın Bakırköy'deki arazisinin imar planı süreci durduruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı 30 seneliğine MÜSİAD'ın olan İstanbul Bakırköy'de yer alan yaklaşık olarak 15 dönümlük arazinin imar planında değişikliğe gitti.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Aydın Karacasu’da imar planı düzenlemesi!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafından 5 mahallede başlatılan imar planı düzenlemesi ve halihazır harita çalışmaları başladı. Belediyenin twitter hesabı üzerinden paylaşım yapıldı...

İstanbul Havalimanı metrosu triyaj alanı ve bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Gayrettepe - 3. Havalimanı - Halkalı Raylı Sistem Hattı triyaj alanı ve bağlantısına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Maltepe Başıbüyük 15676 ada 2 parsel imar planı tadilatı askıda!

Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mahallesi, 15676 ada, 2 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, Sinop’un en büyük sorununun 'imar planı yoksunluğu' olduğunu söyleyerek,''Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor'' dedi.

Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti! 

Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasının taşınması planlanan ve rezidans ve otel imarı verilen Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. 

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Adana Köprülü Mahallesi'nin dönüşüm planına onay!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'nin 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 imar planları onaylandı. Bölgede dönüşüm planında sona gelindi. 

Kırcami imar planı iptal edildi!

Antalya’da 30 yıl sonra sorunu çözülen Kırcami imar planı, Şehir Plancıları Odası’nın itirazı üzerine iptal edildi. Hayali suya düşen 15 bin mülk sahibi alınan karara isyan etti.

Muhittin Böcek: Kırsala imar planı gelecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın planlı bir kent olacağını dile getirerek, "Kırsala imar gelecek, sosyal hayat gelişecek" dedi.

Başköprü imar planı askıda Haberi

Başköprü imar planı askıda


Serpan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü’de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi. İmar planlarında ayrıca koruma altında olan Jüstinyen Köprüsü ile ilgili gerekli düzenlemelerin de yer aldığı belirtilirken, Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın seçim çalışmalarında açıkladığı Justinianus Vadisi Çevre Düzenlemesi projesi için de ilk adım tamamlanmış oldu. Esentepe ile ilgili imar planlarında ise; mahallenin Sapanca Gölü koruma havzası içinde kalması sebebi ile imar planlarının bu husus çerçevesinde hazırlandığı ve bölgede herhangi bir kat artırımının yapılmadığı ifade edilerek sadece emsal değerin yüzde 20 den yüzde 30’a çıkartıldığı belirtildi. Vatandaşların 19 Mayıs 2015 Salı gününe kadar İmar Müdürlüğü ilan...