04 / 05 / 2024

başlık bölümü

başlık bölümü

İmar çapı olarak da bilinen imar durumu belgesi nasıl düzenlenir? İmar durumu belgesinde hangi bölümler bulunuyor? Ayrıntıları haberimizde...

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Anne babalara müjde! Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! 1 Eylül’den itibaren hesaplara yatacak! Hemen başvurun!

Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiye yardımı başvuruları başladı. Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet sisteminden online olarak alınacak. Ekonomik destek çerçevesinde kırtasiye yardımı için öğrenci başvuru süreci 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için merakla araştırılıyor.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Yastık altında 31 bin 893 TL'si olana TOKİ'den büyük müjde! Başvurular bu tarihte resmen başlıyor! Sakın kaçırmayın! 

Yastık altında 31 bin 893 TL'si olana TOKİ'den büyük müjde... Başvurular bu tarihte resmen başlıyor... Sakın kaçırmayın... 

Çocuğu olan aileler buraya! Hemen başvurun kırtasiye yardımını alın! Kırtasiye yardımı kaç lira başvurusu nasıl yapılır?

Senede bir defa düzenli bir şekilde verilen kırtasiye yardımı başvuruları, okulların bugün açılması ile öğrencilerin ve ailelerin bir numaralı gündem konusu haline geldi. İşte detaylar…

Çocuğu olan aileler dikkat! Hemen başvurun kırtasiye yardımını alın! Kırtasiye yardımı ne kadar başvurusu nasıl yapılır?

Yılda bir kez düzenli şekilde verilen kırtasiye yardımı başvuruları okulların açılması ile öğrencilerin ve ailelerin gündem konusu haline geldi. İşte detaylar…

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın ruhsatı alındı! 111 bağımsız bölüm geliyor! 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın yapı ruhsatını aldı. Yapı ruhsatı projede yer alan 52 adet konut ve 59 adet ticari üniteden oluşan toplam 111 adet bağımsız bölümü kapsıyor...

2022 yılının en büyük personel alımı! Başvurular başladı, kaçırmayın!

İş arayan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 personel alımları için başvurular başladı. 2022 yılının ilk büyük personel alımı için toplamda 66 bin 552 personel alınacak. Alım yapılacak olan meslekler içinde, bekçi, hastane personeli, güvenlik görevlisi ve sekreter yer alıyor.

başlık bölümü Haberi

başlık bölümü

İmar durumu belgesi nasıl düzenlenir?

Bir arsanın imar planına göre konumunu ve bu arsa üzerine nasıl ve ne şekilde yapı yapılacağını belirtmek amacıyla düzenlenen belgeye imar durumu belgesi deniyor. İmar çapı olarak da bilinen imar durumu belgesi kapsamında 4 farklı bölüme yer veriliyor.


Belediyelere müracaat edilerek alınabilen belge kapsamında yer alan bölümler; Başlık bölümü, kroki bölümü, imar durumu bölümü ve onay bölümü olarak sıralanıyor. Bölümler hakkındaki detaylar ise aşağıda yer alıyor.


İmar durumu belgesi nasıl düzenlenir?

1- Başlık bölümü

Başlık bölümünde ilgili belediyenin adı, arsa sahibinin adı, pafta, ada, parsel numaraları ve yüz ölçümleri, imar nizamı ve imar planı ölçeği gibi bilgilere yer veriliyor.


2- Kroki bölümü

İmar durumu belgesinde kroki, arsanın ve arsa içine binanın yerleştirildiğini gösteren krokinin çizildiği bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Arsanın çevre...