05 / 05 / 2024

Basmane Çukuru tehlikeli mi

Basmane Çukuru tehlikeli mi

Geçtiğimiz aylarda TMSF'den 80 milyon dolara satılan Dünya Ticaret Merkezi'ndeki temel çukurunun can ve mal kaybına neden olabileceği belirtildi. Yetkililer, "Tehlikenin farkındayız ve sorunu acilen çözeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Üşümezsoy Bolu depremi sonrası asıl tehlikeli illeri açıkladı! Buralar stres yükleyen yerler!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, dün gece Bolu’da meydana gelen 4.2 şiddetindeki deprem sonrası asıl tehlikeli yerleri açıkladı.

Marmara Bölgesi ve İstanbul halkı için kritik dönem: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Marmara Bölgesi doğal felakete hazırlıklı olmalı! İstanbulluları korkuya sürükleyen uyarı: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Dikkat...Dikkat... Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Evinizin altından diri fay hattı geçiyor...

İstanbullular acilen baksın! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Hazırlıklarınızı yapın!

İstanbullular acilen baksın... Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Hazırlıklarınızı yapın...

Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanı açıkladı! Eviniz buralarda bulunuyorsa dikkat! 

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanların sulu zeminler olduğunun altını çizerek, önemli açıklamalarda bulundu. 

Japon deprem uzmanı Marmara'daki tehlikeli yerleri peş peşe açıkladı! Bu 4 yerde 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir! 

Japon deprem uzmanı Marmara'daki tehlikeli yerleri peş peşe açıkladı! Bu 4 yerde 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir! 

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

Borsaya girmek tehlikeli mi? Hisse senedi almak mantıklı mı?

Borsa her gün yeni bir rekora imza atıyor. Uzmanlar KKM ve döviz hesaplarından çözülmeler olduğu ve yatırımcının da borsaya yöneldiğini söylüyor. Peki hisse senedi almak mantıklı mı? Borsa kimler için neden tehlikeli? İşte SASA ve Hektaş örnekleriyle borsanın dikenli yanları...

Ekonomist Ramazan Kurtoğlu elinde altın olanları uyardı! Bu tehlikeli hamleden uzak durun! Herkes hemen gardını alsın

Son dakika altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Yatırımcılar altın fiyatları karşısında endişelenmeye başlarken, Ekonomist Ramazan Kurtoğlu elinde altın olan yatırımcıları tehlikeli hamleler konusunda uyardı.

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

Rusya Merkez Bankası: Kripto paralar en tehlikeli yatırım aracı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kripto paraların en tehlikeli yatırım aracı olduğunu belirtti.

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap bina yıkıldı.

Basmane Çukuru tehlikeli mi Haberi

Basmane Çukuru tehlikeli mi

İzmir'de 'Basmane Çukuru' olarak adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi'nin etrafındaki binaların çukura doğru kaymasını önlemek için çakılan yaklaşık 15 metrelik demir çubukların (iksa sistemi) ömrünü çoktan tamamladığı vurgulandı. Bölge esnafı ise bugüne kadar adeta bomba üzerinde oturduklarını söyleyerek, "Çok geç olmadan, can kayıpları yaşanmadan harekete geçilmeli" dedi. 


DURUMUN FARKINDAYIZ 

TMSF'nin açtığı ihaleye 80 milyon dolar teklif vererek çukuru alma yolunda önemli bir adım atan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık  Kayar'dan oluşan konsorsiyum adına konuşan Mesut Sancak ise, "Tehlikenin farkındayız ve kimsenin burnunun kılma zarar gelmeden, acılar yaşanmadan sorunu çözeceğiz. Arsanın bize devrinin güçlendirme çalışmalarına başlamak istiyoruz. Hatta TMSF ihalesi sonrası yaptığımız ilk açıklamada iksa sistemine dikkat çekmiş...