06 / 05 / 2024

Başvekil

Başvekil

1984 yılında Sarıyer Belediye Meclisi, Büyükdere'den Rumelihisarı'na değin süren ana sahil yolunun adını ''Başvekil Adnan Menderes'' Caddesi olarak değiştirmiş. Teklif, İstanbul Belediyesi'nde görüşüldükten sonra kesinleşecekmiş.

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz oldu!

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin geçtiğimiz hafta görevden alınması üzerine yerine aranacak vekil başkan seçimleri bugün tamamlandı. Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz oldu.

Vekalet verilen kişi başkasına vekalet verebilir mi?

Vekaletname ile vekil, vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlenmiş oluyor. Yapılacak işler vekaletnamede yazanlarla sınırlı oluyor. Peki, vekalet verilen kişi başkasına vekalet verebilir mi?

1990 yılında Adnan Menderes'e Boğaziçi'nde anıt-mezar yapılması kararlaştırılmış!

1990 yılında, Anayasa'yı ihlal suçundan idam edilen Başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırılmış.

1984 yılında Boğaz sahil yoluna ''Başvekil Adnan Menderes'' adı verilmesi istenmiş!

1984 yılında Sarıyer Belediye Meclisi, Büyükdere'den Rumelihisarı'na değin süren ana sahil yolunun adını ''Başvekil Adnan Menderes'' Caddesi olarak değiştirmiş. Teklif, İstanbul Belediyesi'nde görüşüldükten sonra kesinleşecekmiş.

TOKİ'den konut alan vekil ve eski başkan konutları iade etti!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ateş, Çemişgezek Belediyesi eski Başkanı Metin Levent Yıldız ile bazı işadamları, bu konutları iade etmek için TOKİ’ye yazılı başvuruda bulundu.

Ak Partili vekil ve başkan Tunceli TOKİ konutlarını iade ediyor!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ateş, Çemişgezek Belediyesi eski Başkanı Metin Levent Yıldız ile bazı işadamları, bu konutları iade etmek için TOKİ'ye yazılı başvuruda bulundu.

2-B’de başvuru ve ödeme süresini kaçıranlara ek süre geliyor!

AK Parti'li vekil Bilgiç’in imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinde, 2B'de başvuru ve ödeme süresini kaçıranlara 3 aylık başvuru süresi verilmesi öngörüldü

İstanbul'un atardamarı olarak Divanyolu gösteriliyor!

Erdal Şafak, Sabah Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "Kubbede baki kalan" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İstanbul kim bilir kaç basileus, kaiser, ogustus, imparator, padişah, sadrazam, veziri azam, cumhurreisi, cumhurbaşkanı, başvekil...

TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar vekil olursa!..

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde 'CHP listelerinden sonra AKP listelerini de değerlendirelim' diyerek ' AKP listesinin arka yüzü' başlıklı yazısında TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın adaylığını ve KİPTAŞ'ı değerlendirdi

Gayrimenkul vekil eli ile de kiraya verilebilir!

Tamer Heper, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında " Para sizin " başlıklı yazıyı kaleme aldı.  Heper, gayrimenkul vekil eli ile de kiraya verilebilmesi ile okurlarının merak ettiği soruları yanıtladı...

Kiralarda `Euro dönüşü` Bağdat Caddesi`ni tıkadı

Tüm markaların bulunmak istediği Bağdat Caddesi'nde kiralar Euro'ya dönünce bazı dükkanlar boş kaldı. Emlakçılar, bu durumun geçici olduğu konusunda aynı fikirde..

‘Gökyüzü‘nde yaşam başladı son 5 daire sahibini bekliyor

Keleşoğlu İnşaat'ın Göktürk'teki projesi Gökyüzü Residence tamamlandı. 23 bin metrekarelik inşaat alanında 88 daireden meydana gelen projede yaşam bu ay başladı.

ABD`de mortgage kredisi başvuruları krizden bu yana ilk kez arttı

ABD'de, mortgage (tutsat) kredisi başvuruları krizden sonra ilk kez artış gösterdi. Mortgage Bankerleri Birliği verilerine göre, konut kredisi alanların oranı, geçen hafta, bir önceki haftaya göre yüzde 3 oranında artış gösterdi.

Başvekil Haberi

Başvekil



Menderes'in adı verilmesi istenen sahil yolunu gösteren kroki...


Boğaz sahil yoluna ''Başvekil Adnan Menderes'' adı verilmesi istendi




Boğaz sahil yolunan ''Başvekil Adnan Menderes Caddesi'' adı verilmesi istendi.


   Sarıyer Belediye Meclisi, Büyükdere'den ilçenin sonu olan Rumelihisarı'na değin süren ana sahil yolunun adını ''Başvekil Adnan Menderes'' Caddesi olarak değiştirdi.

   Yirmi kilometreye yakın olan caddenin adının değiştirilmesi yolundaki önerge, Sarıyer Belediye Meclisi üyesi ve aynı zamanda İstanbul Belediye Meclisi Başkanı Güven Kurtul'la 20 arkadaşı tarafından verilmişti.

   Önergede, ''Bu önergemizle başka bir ismin...