24 / 07 / 2024

Bataklığa değil ormana

Bataklığa değil ormana

İstanbul Valiliği, yüzde 80'inin ormanlık alana yapılacağı ortaya çıkan 3. Havalimanı için beton ve asfalt sağlayacak tesis projesine '' ÇED gerekli değildir '' onayı verdi

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya Tesisleri satışına tepki! 70 milyon euro için satılması mantıklı değil!

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya tesislerinin 70 milyon euroya satılacağı gündeme gelirken, Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden ve divan kurulu üyesi Turgay Kıran satışa tepki göstererek '70 milyon euro için satılması mantıklı değil!' dedi. 

Emlak piyasası en hareketli dönemini durgun geçirirken, fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirliyor!

Yaptıkları açıklamada gayrimenkul piyasasının en canlı olması gereken dönemini durgun geçirdiğini dile getiren emlak danışmanları, gayrimenkul fiyatlarını artık satıcıların değil, alıcıların belirlediğini dile getirdi.

CHP'li Fethi Açıkel: Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması dengelenme değil dalgalanma yaratacak!

CHP Milletvekili Fethi Açıkel son günlerde sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılmasının beklendiğinin aksine kiralarda bir dengelenme değil yeni bir dalgalanma yaratacağını söyledi.

Elinde dolar tutanlara Mert Başaran'dan net açıklama! Yatırım aracı değil!

Ekonomist Mert Başaran, dolar yatırımı yapanlara 'dolar bir yatırım aracı değil' diyerek yatırımcıları uyardı. Peki neye yatırım yapılmalı? En çok kazandıran yatırım aracı hangisi?

Gürsel Tekin: Konut krizi sadece bir ekonomik sorun değil, aynı zamanda halkın temel haklarına yapılmış bir saldırı!

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada yaşanan konut krizinin yalnızca ranta dayalı politikaların sonucu değil, aynı zamanda insanların ev sahibi olma hayallerini çalan bir adaletsizlik öyküsü olduğunu söyledi.

2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor! Peki neden?

Son zamanlarda konut yatırımı ile ilgili analizler ve açıklamalar yakından takip ediliyor. 23,8 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor" açıklamasında bulundu ve nedenini anlattı. İşte o paylaşım

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde önemli açıklamalar yapan uzmanlar, dirençli binaların artık tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi.

Düşüşler kalıcı değil diyen İslam Memiş gümüşü işaret ederek tarih ve rakam verdi! Ciddi alımlar yapardım...

Son günlerde düşüşe geçen gümüşle ilgili altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, düşüşler kalıcı değil diyerek gümüşün geleceği rekor seviyeyi açıklayarak ''ciddi alımlar yapardım'' dedi.

Aile Bakanlığı'ndan Ağustos 2023 destek müjdesi! 'Aile Destek Programı' gibi 1.250 TL değil 4 bin 471 TL yatıyor!

Aile Bakanlığı'ndan Ağustos 2023 destek müjdesi... 'Aile Destek Programı' gibi 1.250 TL değil 4 bin 471 TL yatıyor... İşte ayrıntılar...

Bataklığa değil ormana Haberi

Bataklığa değil ormana

İstanbul Valiliği, “İstanbul Bölgesi 3. Havalimanı”na beton sağlayacak olan, 1,8 milyon dolarlık tesislere, ÇED gerekli değildir raporu verdi. Yeni havalimanının kapladığı 76 milyon 500 bin metrekarelik alanın yüzde 80’i orman. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, söz konusu alanın bataklık olduğunu söylemişti.


İstanbul’un kuzeyine, “CMLKK Havaalanları İnşaat Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi” tarafından yapılmakta olan havalimanı inşaatına beton sağlayacak olan tesisler için, İstanbul Valiliği’ne sunulan “Hazır Beton Santrali, Yıkama-Elem, Asfalt ve Mekanik Plent Tesisleri” projesine “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararı verildi. CMLKK Adi Ortaklığı(Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon inşaat firmaları) adına Valiliğe sunulan “Ek-4 Proje Tanıtım Dosyası”na göre, beton için kurulacak olan 4 ayrı tesisin proje bedeli 4.159.500 TL.


Ormanlar betonla bölünecek


Beton santrallerine ÇED gerekli olmadığı raporu verilmesinin dikkat çekiciliği bir yana, tanıtım...