15 / 05 / 2024

Bayburt Zahit Efendi Camii restorasyonu

Bayburt Zahit Efendi Camii restorasyonu

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Zahit Efendi Camisi cuma namazının kılınmasıyla yeniden ibadete açıldı. Cami'nin dört ahşap destek tarafından taşınan ahşap bir tavanı bulunuyor.

Bayburt Belediyesi'nden satılık 14, kiralık 12 gayrimenkul!

Bayburt Belediye Başkanlığı, Bayburt Tuzcuzade'deki 14 gayrimenkulü satıyor ve 12 gayrimenkulü kiraya veriyor. Taşınmazlar 16 Haziran günü saat 14:00'da ihale edilecek.

Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planına ihtiyaç var!

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

Şahap Kavcıoğlu: Bayburt'ta kentsel dönüşüm yapacağız!

AK Parti Bayburt Milletvekili Adayı Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Valiliği tarafından organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu,"Bayburt’un kentsel dönüşümünü en kısa sürede sağlayacağız." dedi.

Bayburt Hacı Kıyasettin Şentürk Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt ziyareti sırasında yapılmasını istediği caminin temeli törenle atıldı.Hacı Kıyasettin Şentürk Camii ile öğrenci yurdu, Kur'an kursu ve ilkokul binası inşaatının temel atma töreni, yoğun yağış altında gerçekleş

Bayburt Hacı Kıyasi Şentürk Külliyesi'nin temeli atılıyor!

Bayburt,bugün Maliye ve Ulaştırma Bakanlarını ağırlayarak Bayburt Grup tarafından önemli bir hizmet külliyesinin temellerini atacak.Aylardır yapım aşamasında olan bu proje merhum Hacı Kıyasi Şentürk adına yaptırılacak.

Bayburt Belediyesi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Bayburt Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Mete Memiş’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda 22 gündem maddesi görüşüldü.

Abdullah Efendi Lokantası ilk şubesini açtı!

1888 yılında Sultan II. Abdülhamit'in emriyle açılan Abdullah Efendi Lokantası usta-çırak ilişkisiyle günümüze kadar geldi. Yıllardır Taksim'de Hacı Abdullah Lokantası olarak hizmet veren lokanta 129 yıl sonra ilk şubesini açtı.

Abud Efendi Yalısı hisse hisse satılacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalılarından Abud Efendi Yalısı’nın 19.68 hissesi satışa çıkarıldı. Yalı uzun süre 45-50 milyon dolara alıcı beklemiş, sonra kiralanmıştı.

Bayburt'a göçmen barınma merkezi inşa edilecek!

Bayburt'ta, Türkiye'ye gelerek farklı illere yerleşen göçmenlerden çeşitli nedenlerle ülkelerine iadesi gerekenlerin barınması için Göçmen Barınma Merkezi inşa edilecek.

Bayburt Arpalı'da TOKİ projeleri hazırlandı!

Bayburt Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, 2016 yılında beldede faaliyete geçirmek istedikleri projeleri anlattı. 2016 yılı içerisinde Kapalı pazaryeri, TOKİ, gençlik merkezi gibi önemli projelere imza atmak için harekete geçtiklerini kaydetti.

Muhammed Keskin'den Mahmud Efendi Külliyesi açıklaması!

İstanbul Beykoz'da, İsmailağa cemaatine bağlı Marifet Derneği tarafından Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi adına yaptırılan Mahmud Efendi Külliyesi'ndeki binaların yıkımına yönelik tepkiler devam ediyor.

Orman Genel Müdürlüğü'nden Mahmud Efendi Külliyesi açıklaması!

Orman Genel Müdürlüğü, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "Mahmud Efendi Külliyesi Yıkım Kararı" başlıklı haberlerle ilgi açıklama yaparak ihaleyle ilgili detaylara yer verildi.

Orman Bakanlığı'ndan Mahmud Efendi Külliyesi açıklaması!

Beykoz Çavuşbaşı'nda yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi'yle ilgili Marifet Derneği'nin ortaya attığı iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, açıklama yaptı:

Bayburt Zahit Efendi Camii restorasyonu Haberi

Bayburt Zahit Efendi Camii restorasyonu

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Zahit Efendi Camisi yeniden ibadete açıldı.


Caminin ibadete açılışına Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Vali Yardımcısı Hasan Dönmez, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ile vatandaşlar katıldı.


Kent merkezindeki Zahit Mahallesinde yer alan ve 1514 ile 1515 yılları arasında Zahit Efendi tarafından yaptırılan cami, dört ahşap destek tarafından taşınan ahşap bir tavanı bulunuyor.


Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Zahit Efendi Camisi'nin restorasyonuna Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2014 yılının Temmuz ayında başlandı. Restorasyonu tamamlanan cami cuma namazının kılınmasıyla yeniden ibadete...