02 / 05 / 2024

Bayındırlık bakanlığının işleri

Bayındırlık bakanlığının işleri

Bayındırlık bakanlığı yönetim kurulu, işletmenin en üst karar organı olup beş üyeden oluşur. İşletme hizmetlerinin bu Yönetmelikte yer alan esaslar çerçevesinde yürütülmesini sağlar. Peki bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir?

İŞKUR Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı! Kura tarihi resmen belli oldu! Mülakat yok! Fırsatı kaçırmayın

Sağlık Bakanlığı İŞKUR aracılığıyla 8 bin personel alımı yapacağını açıklamıştı. Personel alımı kurası öncesi başvuru tarihi 23- 27 Şubat tarihlerinde tamamlandı. Peki Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kurası ne zaman? Başvuru sonuçları nereden, nasıl öğrenilecek?

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Işıkhan zam için Aralık ayını işaret etti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Aralık ayını işaret eden Bakan Işıkhan çalışanları enflasyona ezdirmemeyi ilke edindiklerini belirtti.

Nakite sıkışanların içine su serpilecek! Yapı Kredi faizsiz kredi kampanyasını duyurdu!

Yapı Kredi, acil nakite sıkışanların içine su serpecek kampanyayı duyurdu. İşte detaylar!

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı eski hükümlü statüsünde 1468 sürekli işçi alacak! Başvurular resmen başladı! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü/TMY statüsünde 1468 sürekli işçi alımı yapacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın eski hükümlü statüsündeki 1468 sürekli işçi alımı için başvurular resmen başladı... Fırsatı sakın kaçırmayın...

Sağlık Bakanlığı personel alımında son dakika! Sağlık Bakanlığı kura çekilişi ne zaman? Adaylar hemen bakın!

Sağlık Bakanlığı personel alımı için son dakika detayları merakla araştırılıyor. Peki Sağlık Bakanlığı kura çekilişi ne zaman? Adaylar hemen bakın!

İş arayanların beklediği haber bu! Sağlık Bakanlığı 11.317 kişiyi işe alacak!

Son dakika haberine göre iş arayanlara müjde geldi. Sağlık Bakanlığı’nın 11 bin 317 işçi alacağı açıklandı. Sağlık Bakanlığında iş başvurusunda bulunmak için son tarih 2 Aralık 2022 olarak duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı'nın 42 bin 500 işçi ve personel alım detayları belli oldu! İşte branş ve unvan dağılımları...

Sağlık Bakanlığınca toplam 42 bin 500 işçi ve personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığının 42 bin 500 işçi ve personel alım detayları belli oldu! İşte branş ve unvan dağılımları...

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Sağlık Bakanlığı duyurdu! 81 şehir için 1356 Kamu personeli alınıyor! Başvurular başladı! Sakın kaçırmayın

Sağlık Bakanlığı 81 şehir  için toplamda 1356 kamu personeli alımı yapacağını açıkladı. Başvurular bugün başladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman sona erecek? işte ayrıntılar...

Koray Aydın: İzmir Depremi ile Marmara depremini karşılaştırmak trajikomiktir!

17 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 133 bin binanın ise enkaz olduğu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda olan Koray Aydın, İzmir depremi ile Marmara depremin karşılaştırılmasının trajikomik olduğunu dile getirdi. 

Bayındırlık bakanlığının işleri Haberi

Bayındırlık bakanlığının işleri

Bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir?


Bayındırlık hizmetleri; Yönetim Kurulu, işletme yöneticisi, harcama yetkilisi, gerçekleştirme görevlisi, muhasebe yetkilisi, muhasebe birim personeli ve teknik eleman ile yeteri kadar diğer görevlilerden oluşan işletme idaresi tarafından yürütülüyor.


Yönetim Kurulu, işletmenin en üst karar organı olup beş üyeden oluşur. İşletme hizmetlerinin bu Yönetmelikte yer alan esaslar çerçevesinde yürütülmesini sağlar. Bayındırlık bakanlığının görevleri Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor.


Bayındırlık bakanlığının görevleri..

MADDE 12 – (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

             

a) Bakanlığın plan ve performans programında işletmeye ilişkin yer alması gereken hususlarda önerilerde bulunmak,

             

b) Bakanlığın stratejik planı ve performans programı ile uyumlu olmak üzere işletmenin yatırım programı ile bütçesinin hazırlanması sırasında uyulması gereken hususları belirlemek,

     ...