02 / 05 / 2024

Bayraklıda imar planları değişiyor mu

Bayraklıda imar planları değişiyor mu

Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırmak istediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşın taleplerini dikkate alarak imar planlarında revizyon yapacağız" dedi.

Bayraklı'da imar planları değişiyor!

İZMİR Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu vurguladı...

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir’in, 3 etap halinde hazırlanan ana imar planları da mahkeme tarafından iptal edildi. İşte mahkemenin sunduğu gerekçeler...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Beykoz'daki 23 mahallenin yeni imar planları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Beykoz'da 9 bin 162 hektar alanda, tam 23 mahallenin yeni imar planlarının onaylandığını söyledi.

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Eyüpsultan imar planlarında İBB devre dışı kaldı iddiası!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Eyüpsultan'da yapacağı kültür merkezinin inşaatı için hazırlanan imar planlarında İBB'yi devre dışı bıraktı. 

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Kanal İstanbul Projesi imar planlarına itiraz için son gün 24 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e son şeklini vererek askıya çıkardığı imar planlarına itiraz süresi 24 Nisan'da sona eriyor. 

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Bayraklıda imar planları değişiyor mu Haberi

Bayraklıda imar planları değişiyor mu


Gecekondulaşmanın yoğun olduğu Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırmak istediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 

"Vatandaşın taleplerini dikkate alarak imar planlarında revizyon yapacağız" dedi. "Bayraklı'daki gecekondulaşma Ankara'daki gibi tek katlı değil" diyen Başkan Karabağ, 

sözlerine şöyle devam etti: "Çok katlı kaçak yapılaşma, kentsel dönüşümde sıkıntı yaratıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var. Bunlara birer daire verin. İmar planlarını iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Halkımızın ne istediğini biliyoruz. Küçük parselleri birleştirip çok olmamak kaydıyla yoğunluk artışı vereceğiz. Müteahhit ve vatandaşların kolayca kat karşılığında anlaşabileceği bir imar dönüşümü çalışması sürdürüyoruz. Yamanlar, Onur, Gümüşpala, Emek, Çay, Adalet, Manavkuyu Mahalleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu, bugünden yarına olacak bir çalışma değil." 


"Gecekondularınızı satmayın"

Bu çalışmanın İzmir genelinde yapılması gerektiğini ifade eden Başkan...