02 / 05 / 2024

Bayram mesaisi 2021

Bayram mesaisi 2021

Milyonlarca çalışanlar bayram boyunca çalışmak zorunda kalıyor. Peki bu özel günlerde çalışanların hakları neler?

1 Temmuz'dan itibaren geçerli! Çifte ödeme yapılacak

Kurban Bayramı tatilinde çalışanların fazla mesai hesaplamalarına göre, 9 günlük izni olmayan özel sektör çalışanları 4.5 günlük bayram tatili boyunca maaşlarına her gün için çifte ödeme alabilecek. 1 Temmuz’da çalışacakların bayram mesaisi ise yeni asgari ücret olan 11 bin 402 TL üzerinden verilece

Bayramda çalışanlar dikkat! Bayram mesaisi ne kadar? Bayramda çalışanlar kaç TL alacak? 

Bayramda çalışan binlerce vatandaş, mesai ücretini merak ediyor. Peki bayram mesaisi ne kadar? Bayramda çalışanlar kaç TL alacak? İşte ayrıntılar...

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

Hepsi Burada'dan bayram sürprizi! Tecno Pova Neo 2 kampanyasını kaçırmayın

Tecno Pova Neo 2, 2021'de piyasaya sürülen ekonomik bir akıllı telefondur. Hepsi Burada Nisan ayı indirimlerini Ramazan bayramı ile birleştirdi ve yüzde 4 indirimle kullanıcıya sundu. İşte detaylar.

2023 bayram mesaisi hesaplama! Mesai ücreti ne kadar?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala 3 günlük tatili çalışarak geçirecek olan çalışanlar mesai ücretlerini araştırmaya başladı. Peki, bayram mesaisi nasıl hesaplanır? Mesai ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Bayram mesaisi hesaplama 2023! Bayramda çalışan işçinin ücreti nasıl hesaplanır?

Bayramda çalışacak vatandaşlar ne kadar ücret alacaklarını merakla araştırmaktadır. İşte Bayram mesaisi hesaplama 2023!

Realme'den Bayram sürprizi! Uygun fiyatlı akıllı telefonlar! İşte 5 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası olarak tanınan realme, Kurban Bayramı boyunca birçok akıllı cihaz için özel fiyatlar sunuyor. realme C11 2021, C21Y, C25Y gibi akıllı telefonlarını uygun fiyatlarla kullanıcılara sunuyor.

Emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 2022 ikramiyesi kaç lira olacak?

Milyonlarca emekli bayram ikramiyeleri için yapılacak açıklamayı dört gözle bekliyor. 2021'de 1.100 lira olan ikramiyelere bu sene zam gelmesi bekleniyor. Peki bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 2022 ikramiyesi kaç lira olacak?

Alışveriş merkezleri bayramda açık mı 2021?

Alışveriş merkezleri bayramda açık mı 2021 sorusunun yanıtı AVM'lere gitmek isteyen vatandaşlar araştırılıyor. Peki Alışveriş merkezleri bayramda açık mı 2021? Alışveriş merkezleri Kurban Bayramı'nda açık mı 2021? İşte Alışveriş merkezleri bayramda açık mı 2021 sorusunun yanıtı..

AVM'ler Kurban Bayramı'nda açık mı 2021?

AVM'ler Kurban Bayramı'nda açık mı 2021 vatandaşların en çok merak ettiği ve en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki AVM'ler Kurban Bayramı'nda açık mı 2021, alışveriş merkezleri bayramda açık oluyor mu 2021? İşte AVM'ler Kurban Bayramı'nda açık mı 2021 sorusunun yanıtı...

Kurban Bayramı yasakları açıklandı!

Kurban Bayramı yasakları tek tek açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

2021 emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Bayram ikramiyesi yılda iki kez olmak üzere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere 1.000 TL olarak ödeniyor...

Konut satış ofislerinde bayram mesaisi!

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz haftalarda yaptığı faiz indirimi sonrasında kamu bankaları da konut kredi faiz oranlarını yüzde 0,99’a çekmesi bayramda satış ofislerini hareketlendirdi.

Bayram mesaisi 2021 Haberi

Bayram mesaisi 2021

Ramazan Bayramı’nda bazı işçiler çalışmak zorunda kalıyor. Peki bu özel günlerde çalışanlara ek haklar sunuluyor mu? Bayramı ailesi yerine çalışarak geçirmesinden dolayı daha fazla ücret alabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

EK ÜCRET YATIRILACAK

Vatan'da yer alan habere göre; çalışmayan işçiler resmi tatiller boyunca çalışmamaları durumunda maaşlarının tamamını alıyor. Resmi tatillerde çalışanlara ise çalışılan her gün bir günlük ek ücret alıyor. Çift yevmiye, 3 günlük bayram süresi ile Arife gününün yarısını kapsıyor. 

RIZA ŞARTI VAR

İş Kanunu kapsamında, işçinin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalıştırılabilmesi için toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmesinde hüküm olması şartı bulunuyor. Sözleşme kapsamında bu konuda bir hükmün bulunmaması durumunda ulusal bayram ve tatil günlerinde işinin başında olacak çalışandan yazılı izin alınması şartı bulunuyor. 

İZİN DEĞİL, PARA

Bayram süresi boyunca çalışan işçiye...