25 / 08 / 2024

bayram turizmi etkiledi mi

bayram turizmi etkiledi mi

Türk turistlerin 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Antalya'dan sonra en fazla tercih ettiği Güney Ege'nin gözde turizm merkezleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de bayram bitmesine rağmen, yerli turistlerin çoğu tatilini sürdürüyor...

Turizmde umutlar Ramazan Bayramı’nda! Tatilciler en çok hangi bölgeleri tercih ediyor?

Kahramanmaraş merkezli depremler turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara yönelik yeni satış talepleri düşerken, umutlar bayram tatilinde. Ramazan Bayramı’nda tatil rezervasyonları ile birlikte sektörün yeniden hareketlenmesi bekleniyor.

Siyasi belirsizlikler inşaat sektörünü etkiledi!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, "Genel seçim sonrası hükümetin kurulamaması, yaz ve bayram tatilleri, döviz fiyatlarındaki dalgalanma inşaat sektörünü ciddi şekilde etkiledi" dedi.

Yunanistan'daki kriz Datça'nın ticaret ve turizmini olumsuz etkiledi!

Simi Adası'ndan alışverişe gelen Yunanlıların ekonomik kriz nedeniyle yok olması, Muğla'nın Datça ilçesindeki ticaret ve turizmi olumsuz etkiledi. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, krizin ilçe esnafını da etkilediğini söyledi.

Osman Ayık: Bayram turizmi beklentinin altında!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Kurban Bayramı'nda turizm hareketinin beklentileri karşılamadığını belirterek, "Tatil süresinin kısa olması nedeniyle insanlar bu bayramda daha çok kurban kesimi, aile ve akraba ziyaretlerini gerçekleştirmeyi tercih etti" dedi.

Zekayi Akyürek: Seçimlerin arka arkaya gelmesi emlak sektörünü olumsuz etkiledi!

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, Ramazan Bayramı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arka arkaya gelmesinin emlak sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Akyürek, seçimlerin ardından sektörün biraz daha hareketleneceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz etkiledi!

Yaklaşan cumurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz vurdu.Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağı hafta sonlarında turizm tesislerine gelen talepte büyük düşüş olduğu, bazı tatilcilerin rezervasyonlarını iptal ettikleri bildirildi.

Dünya Kupası Antalya'da turizmi olumsuz etkiledi!

Brezilya ’da devam eden Dünya Futbol Şampiyonası, kupa için mücadele eden ülkelerden gelen turist oranlarını etkiledi. Şampiyona Antalya ’nın Avrupa pazarında kan kaybetmesine neden oldu.

Bayram Otel davasında karar ertelendi!

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen ikinci depremde yıkılan ve 24 yurttaşın yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nin sahibi hakkında açılan davanın 8'inci duruşmasında davanın 7 Ekim'e ertelenmesine karar verildi..

Türkiye'nin ilk bisiklet turizmi parkuru Bursa'ya yapılıyor!

Mustafakemalpaşa Belediyesi, BEBKA desteği alan "Dört Mevsim Bisiklet Turizmi" projesiyle, sektörde marka olmayı hedefliyor. Projeden ilk yıl yaklaşık 350, yıllık toplamda ise 2 binin üzerinde bisikletli yararlanacak.

Abdullah Bayram kimdir?

Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram kimdir? Abdullah Bayram sektöre ne zaman girdi? Abdullah Bayram, Denge Yapı'yı ne zaman ve nasıl kurdu? Denge Yapı projeleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Palmalife Bodrum en başarılı sağlık turizmi işletmesi seçildi!

Bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması’nda “Türkiye’nin En Başarılı Sağlık Turizmi (SPA) İşletmesi Ödülü”nü bu sene Palmalife Bodrum Resort & Spa aldı...

Hüseyin Bekmez: Yüksek arsa fiyatları, inşaat sektörünü olumsuz etkiledi!

Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MUSIAD) Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, kentteki arazi ve mülk fiyatlarının artmasının inşaat sektörünü etkilediğini belirterek, "Yatırımcılar başka illere gitmek zorunda kalıyor" dedi.

Erdoğan Bayraktar Anıtkabir'de Zafer Bayramı törenine katılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, “30 Ağustos Zafer Bayramı” töreni için Ankara’ daki resmi programlara katılıyor. Zafer Bayramı töreni 08.30' da başlayacak...

bayram turizmi etkiledi mi Haberi

bayram turizmi etkiledi mi

Bölgede yağışlı havanın etkisini kaybetmesinin ardından güneş yeniden yüzünü gösterdi. Hava sıcaklığının 27 dereceyi bulduğu Marmaris'te güneşli havayı fırsat bilen yabancıların yanı sıra Türk turistler de otellerinden çıkarak deniz kenarlarına gitti.


Marmaris Belediyesi Halk Plajı, Uzunyalı Plajı ve İçmeler Plajı'nda yoğunluk yaşandı. Sahildeki şezlonglara uzanarak güneşlenen tatilciler, zaman zaman denize girerek serinledi. 


Bayram tatilini güzel bir havada geçirdikleri için mutlu olduklarını belirten tatilciler, kendilerine şanslı hissettiklerini söyledi. Dokuz günlük tatil için İstanbul'dan ailece Marmaris'e geldiklerini belirten Ahmet Demir, "Marmaris'i tahminimizden daha güzel bulduk. Hava da beklediğimizden daha iyi. Sıcaklığın devam edeceğini öğrendik, bundan dolayı tatili uzatabilmenin yollarını arıyoruz" dedi. 


- Yerli turist, Marmaris'i keşfetti


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, bayramın hem turizm sezonu sonuna denk...