03 / 05 / 2024

Bayramda çalışan mesai almak zorunda mı

Bayramda çalışan mesai almak zorunda mı

Milyonlarca çalışanlar bayram boyunca çalışmak zorunda kalıyor. Peki bu özel günlerde çalışanların hakları neler?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergiler! Yeni düzenlemeler yolda!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenlemeler geliyor. Çalışma hayatını sil baştan değiştireceği düzenlemeler Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergileri kapsıyor.

Bayramda çalışanlar dikkat! Bayram mesaisi ne kadar? Bayramda çalışanlar kaç TL alacak? 

Bayramda çalışan binlerce vatandaş, mesai ücretini merak ediyor. Peki bayram mesaisi ne kadar? Bayramda çalışanlar kaç TL alacak? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Yargıtay, mesai saatleri konusunda emsal bir karar verdi. Milyonlarca özel sektör çalışanını kapsayan bir karar alan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati geçen çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa bile fazla mesai hükümlerine tabi olduğuna karar verdi.

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Bayram mesaisi hesaplama 2023! Bayramda çalışan işçinin ücreti nasıl hesaplanır?

Bayramda çalışacak vatandaşlar ne kadar ücret alacaklarını merakla araştırmaktadır. İşte Bayram mesaisi hesaplama 2023!

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!

İşten çıkarma dalgası büyüyor! Ünlü giyim markası 1500 çalışanını işten çıkaracak!

Son dakika haberine göre, İsveçli perakende giyim markası H&M, bin 500 çalışanının işine son vereceği açıkladı.

Milyonlarca çalışanın hesabına 1000 TL destek parası yatacak! Detaylar belli oldu! Çalışana ek maaş desteği...

Milyonlarca çalışan vatandaşa doğal gaz ve ısınma yardımı yapılacağı açıklandı. Kasımda resmen yürürlüğe giren destek paketinin ayrıntıları netleşti. Milyonlarca çalışanın maaşına ek olarak 1000 lira hesaplara yatırılacak. Peki doğal gaz yardımından kimler faydalanabilecek? İşte ayrıntılar...

 “Yanıldım” diyerek 11 binden fazla çalışanını işten çıkarmaya karar verdi!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg “Çevrim içi ticaret pandemideki hızıyla devam edecek sandım, yanıldım” ifadelerini kullandı.

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilme çalışmasında şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda. Teknik çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken yeni düzenleme sayesinde kadrolar arası

Çalışan ve emekliler dikkat! Kasım ve Aralık'ta hepsi değişecek! Asgari ücret, EYT, sözleşmeliye kadro...

Milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren, asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro konularında iki ay içinde önemli adımlar atılacak. İşte milyonların beklediği o konularla ilgili son dakika gelişmeleri...

Bayramda çalışan mesai almak zorunda mı Haberi

Bayramda çalışan mesai almak zorunda mı

Ramazan Bayramı’nda bazı işçiler çalışmak zorunda kalıyor. Peki bu özel günlerde çalışanlara ek haklar sunuluyor mu? Bayramı ailesi yerine çalışarak geçirmesinden dolayı daha fazla ücret alabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

EK ÜCRET YATIRILACAK

Vatan'da yer alan habere göre; çalışmayan işçiler resmi tatiller boyunca çalışmamaları durumunda maaşlarının tamamını alıyor. Resmi tatillerde çalışanlara ise çalışılan her gün bir günlük ek ücret alıyor. Çift yevmiye, 3 günlük bayram süresi ile Arife gününün yarısını kapsıyor. 

RIZA ŞARTI VAR

İş Kanunu kapsamında, işçinin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalıştırılabilmesi için toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmesinde hüküm olması şartı bulunuyor. Sözleşme kapsamında bu konuda bir hükmün bulunmaması durumunda ulusal bayram ve tatil günlerinde işinin başında olacak çalışandan yazılı izin alınması şartı bulunuyor. 

İZİN DEĞİL, PARA

Bayram süresi boyunca çalışan işçiye...