30 / 04 / 2024

Bayrampaşa Külliyesi

Bayrampaşa Külliyesi

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Fatih'teki Sadrazam Bayram Paşa Külliyesi içindeki Sadrazam Bayram Paşa Türbesi, törenle açıldı...

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin oğlu kiracısının evini baltayla bastı. Evin kapısını balta ile kıran ev sahibinin oğlu mahkeme kararıyla tutuklandı.

Adıyaman'da Safvan Bin Muattal Külliyesi inşa ediliyor!

Adıyaman'da inşa edilen Safvan Bin Muattal Külliyesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman Valisi  Mahmut Çuhadar, külliyenin çalışmalarını inceledi.

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Kartal'da hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi" açıldı...

Niksar Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa Şubesi açıldı!

Niksar Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa Şubesi bugün Bayrampaşa'da 1 milyon 110 bin TL sermaye bedeli ile Dursun Önder tarafından açıldı.

İhya Vakfının İslami İlimler Külliyesi açıldı!

İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyenlere yönelik olan İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te hizmete açtı.

İhya Vakfı'nın İslami İlimler Külliyesi Fatih'te açıldı!

İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyenler için İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te açtı.

Mustafa Şentop'tan MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi açıklaması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi'nin Açılış Töreni'nde MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'ne ilişkin konuştu. Şentop, 2 bin 450 dönüm arazi üzerine inşa edilen muhteşem bir ilim merkezinin gerçekleştirileceğini belirtti...

Bayrampaşa Kaymakamlık binası yıkılıp yeniden yapılacak! 

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından 1 Temmuz 2019’da hazırlanan “Bayrampaşa Kaymakamlık binası depremsellik analizi” raporunda Bayrampaşa Kaymakamlık binası için ıkılıp yeniden yapılması” önerisi sunuldu...

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

İzmir Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, İzmir'de Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan,  "Cemaati olmayan her cami, ne kadar ihtişamlı olursa olsun, yetim ve öksüz bir eserdir" dedi...

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Bayrampaşa Külliyesi Haberi

Bayrampaşa Külliyesi

 Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Piyale Çitil'in ev sahipliğindeki törene, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Bayrampaşa Kızılay Şube Müdürü Ali Murat Duman, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in eşi Şule Demir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 

     Abdülkadir Aksu, yaptığı konuşmada, külliyelerin camilerle birlikte İslam'ın ilk dönemlerinden itibaren, Müslümanlar'ın hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Bayrampaşa Külliyesi içindeki Sadrazam Bayram Paşa Türbesi'nin de önemli bir kültür mirası olduğunu ifade eden Aksu, ''Cennet köşesi aziz vatanımızın her karesinde yer alan geçmişimize ait tarihi mekanların onarılmasını çok önemsiyorum. Hepimiz, birliğimizin ve kardeşliğimizin sosyal mekanları olan külliyelerin onarılmasına destek olmalıyız....