22 / 05 / 2024

baz istasyonu vergi

baz istasyonu vergi

Bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi nasıl oluyor. İşte tüm detaylarıyla bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi...

Fahiş kiralara sektörden son dakika çözüm önerisi: Boş evlerden yüksek vergi alınsın! 

Bazı vatandaşların, konuta yatırım yaparak kiraya vermemesi hayalet evleri çoğalttı. Sektör temsilcileri bu evlerden yüksek vergi alınmasını önerdi. 

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom şanslı müşterilerine 150 bin TL dağıtıyor! Bana çıkmaz demeden başvurun!

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için kapsam ağını genişletiyor. Altyapılarını güçlendirmek isteyen operatör firmaları bu çerçevede binalara ödediği baz istasyonu kurulum fiyatını da yeniledi. İşte detaylar...

Çocuğu olanlar vergilerini daha az ödeyecek! İndirimli vergi ödemek için hemen bu habere bakın

Okulların açılması ile birlikte pek çok veliyi yakından ilgilendiren önemli bir konunun detayları ortaya çıktı. Bazı durumlarda vatandaşlara vergi avantajı sağlanıyor. Beyanname veren veliler; çocuklarının okul masraflarını, beyannamelerinin ‘indirimler’ kısmına yazarak daha az vergi ödeyebiliyorlar

2022 kira vergisinden neler düşülür?

Geçtiğimiz sene konutunu kiraya vererek gelir elde eden kimsele rbu sene vergi mükellefi oluyor. Bazı giderler vergi borcundan düşülebilyor. Peki, 2022 kira vergisinden neler düşülür?

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Esnafa vergi muafiyeti geliyor!

AK Parti milletvekillerinin, 860 bin esnafı ilgilendiren 'Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

İş yerleri için vergi avantajı!

Konutlar dışında bazı iş yerleri için de emlak vergisi muafiyeti sunuluyor. peki hangi iş yerleri vergi avantajından yararlanıyor? İş yerini kiraya veren vergi ödeyecek mi? İşte tüm merak edilenler....

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunulmuştu. Teklif TBMM'de kabul edildi.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Ekonomik olarak rekabet ortamı içerisinde kullanıcılara sunumuna ilişkin piyasa faaliyetlerinin şeffaf, eşitlikçi ve istikrarlı biçimde sürdürülmesi amaçlanıyor.

Binaların ortak alanlarındaki değişiklikler için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 18 daire var. Yöneticimiz binanın ortak alanı olan çatı terasına baz istasyonu kurulumu için kiralama başvurusunda bulunacak. Biz 2 daire sahibi bunun terasımıza kurulmasını istemiyoruz. İstemediğim sürece işi başlatabilirler mi?' sorusunu cevapladı. 

Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Faturalar hafifleyecek!

TEDAŞ'a ait olan bina ve benzeri taşınır taşınmaz mallardaki reklam ve baz istasyonu reklam gelirlerinden vatandaşın da yararlanması için adım atıldı.

baz istasyonu vergi Haberi

baz istasyonu vergi

Konuyu; kiracı ve kiralayanın niteliği vergilendirmede önem taşıdığından bu yönüyle de dikkate alarak 4 maddede değerlendireceğiz.

1. KDV Dahil Bedel Üzerinden Fatura Tanzimi

Apartman veya site ticari bir işletme adına kayıtlı ise ortak alanlardaki baz istasyonu için alınan kira bedeli ticari kazanç olarak kabul edildiğinden kiracıya KDV dahil bedel üzerinden fatura tanzim edilmesi gerekmektedir.

2. Gelir Vergisi Tevkifatı

Kiracının gelir vergisi kanunu 94. madde 1. fıkrasında sayılanlar arasında (ticari,zirai,serbest meslek kazancı sahibi,K.İ.T., ticari şirketler vb.)  olması;  aynı zamanda apartman, site ortak alanlarının sahiplerinin herhangi bir ticari mükellefiyeti yoksa  (mevcut apartman ve sitelerin birçoğu bu durumdadır.) kiracı tarafından Bina Ortak Alanlarındaki Baz istasyonu için ödenen kira bedeli üzerinden gelir vergisi kanunun 94/5-a bendine göre %20 gelir vergisi tevkifatı yapılarak tevkif edilen tutar vergi dairesine...