15 / 05 / 2024

baz istasyonu vergisi

baz istasyonu vergisi

Bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi nasıl oluyor. İşte tüm detaylarıyla bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi...

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom şanslı müşterilerine 150 bin TL dağıtıyor! Bana çıkmaz demeden başvurun!

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için kapsam ağını genişletiyor. Altyapılarını güçlendirmek isteyen operatör firmaları bu çerçevede binalara ödediği baz istasyonu kurulum fiyatını da yeniledi. İşte detaylar...

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son dakika haberi! Bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı!

Bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı. Cumhurbaşkanlığı'nın konuyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

Binaların ortak alanlarındaki değişiklikler için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 18 daire var. Yöneticimiz binanın ortak alanı olan çatı terasına baz istasyonu kurulumu için kiralama başvurusunda bulunacak. Biz 2 daire sahibi bunun terasımıza kurulmasını istemiyoruz. İstemediğim sürece işi başlatabilirler mi?' sorusunu cevapladı. 

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Faturalar hafifleyecek!

TEDAŞ'a ait olan bina ve benzeri taşınır taşınmaz mallardaki reklam ve baz istasyonu reklam gelirlerinden vatandaşın da yararlanması için adım atıldı.

Reysaş GYO'nun Antalya'daki deposu 5 seneliğine kiraya verildi!

Reysaş GYO'nun portföyünde bulunan Antalya'daki deposunun çatısına baz istasyonu kurulumu için "TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş." ile şirket arasında 105 bin TL'ye 5 seneliğine kira sözleşmesi imzalandı.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Depremde kaç baz istasyonu ayakta kalır?

İstanbul’da 7’nin üzerindeki, altyapının çöktüğü bir depremde saatlerce kimseye ulaşılamayacağı söyleniyor. Peki Binaların üzerinde bulunan baz istasyonlarının kaçı ayakta kalacak, kaçı binalarla birlikte çökecek?

Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik!

Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çiğli'de baz istasyonu ev isyan ettirdi!

İzmir'in Çiğli ilçesinde baz istasyonu olan ev, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Evin telekomünikasyon şirketine kiraya verilmesi vatandaşları isyan ettirdi.

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

baz istasyonu vergisi Haberi

baz istasyonu vergisi

Konuyu; kiracı ve kiralayanın niteliği vergilendirmede önem taşıdığından bu yönüyle de dikkate alarak 4 maddede değerlendireceğiz.

1. KDV Dahil Bedel Üzerinden Fatura Tanzimi

Apartman veya site ticari bir işletme adına kayıtlı ise ortak alanlardaki baz istasyonu için alınan kira bedeli ticari kazanç olarak kabul edildiğinden kiracıya KDV dahil bedel üzerinden fatura tanzim edilmesi gerekmektedir.

2. Gelir Vergisi Tevkifatı

Kiracının gelir vergisi kanunu 94. madde 1. fıkrasında sayılanlar arasında (ticari,zirai,serbest meslek kazancı sahibi,K.İ.T., ticari şirketler vb.)  olması;  aynı zamanda apartman, site ortak alanlarının sahiplerinin herhangi bir ticari mükellefiyeti yoksa  (mevcut apartman ve sitelerin birçoğu bu durumdadır.) kiracı tarafından Bina Ortak Alanlarındaki Baz istasyonu için ödenen kira bedeli üzerinden gelir vergisi kanunun 94/5-a bendine göre %20 gelir vergisi tevkifatı yapılarak tevkif edilen tutar vergi dairesine...