28 / 04 / 2024

Baza kat hangi kattır

Baza kat hangi kattır

Günümüz konut projelerinde kullanılan baza kat ne demektir? Baza kat kaçıncı kattır? Baza kat hangi kattır? Baza kat hangi projelerde bulunur? İşte binada baza kat özellikleri bu haberde...

Son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdı?

Borsa yatırımcıları hangi hissenin ne kadar kazandırdığını merak ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdığını paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

1 milyonun üzerinde katılımcıyla yapılan bir zeka testinde Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı iddiası sosyal medyada da gündem oldu. Peki hangi şehir, kaçıncı sırada?

Josephine M. Payne kimdir? Avrupa ve Kuzey Amerika’da hangi alanlarda çalıştı? Ford Otosan’da ne iş yapıyor?

Josephine M. Payne, Ford Otosan’a ne zaman katıldı? Ford Otosan bünyesinde hangi alanda çalışıyor? İşte Josephine M. Payne ile ilgili merak edilen her şey...

Güven Özyurt kimdir? Ford Otosan’da hangi alanlarda çalıştı?

Güven Özyurt nereden mezun oldu? Ford Otosan’a ne zaman katıldı? Hangi görevlerde yer aldı? İşte Güven Özyurt’un biyografisi...

William R. Periam kimdir? Hangi ülkelerde çalıştı? Ne iş yapıyor?

William R. Periam nerede okudu? Ford’a ne zaman katıldı? Hangi ülkelerde çalıştı? Ford Otosan’da hangi alanda çalışıyor? İşte William R. Periam’ın hayatı...

Kat irtifakı olan ev depremde yıkılırsa ne olur?

Kat irtifakı, bir arsa üzerinde yapılacak bir inşaat için mülkiyet hakkını temsil eden bir tür mülkiyet hakkıdır. Bu hak, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre irtifak hakkı olarak adlandırılır ve inşaat projeleri için çok önemlidir. Olası depremlerde de hangi hakları sunacağı merak ediliyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk 1 Eylül'de resmen başlıyor: Hangi anlaşmazlıklar arabulucuya gidecek? 

Kira ve kat mülkiyeti hukuku kaynaklı uyuşmazlıklarda 1 Eylül tarihinden itibaren arabuluculuk dönemi başlıyor. Peki hangi anlaşmazlıklar arabulucuya gidecek? 

Mustafa Tansu Uslu kimdir? Alarko Şirketler Topluluğu’na ne zaman katıldı?

Mustafa Tansu Uslu kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversitede eğitim aldı? İş hayatına ne zaman başladı? Alarko Şirketler Topluluğu’na ne zaman katıldı? İşte Mustafa Tansu Uslu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Erdem Tavas yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi görevlerde yer aldı? Kariyerine ilk nerede başladı?

Doğuş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Erdem Tavas, hangi okuldan mezun oldu? Doğuş Grubu’na ne zaman katıldı? Hangi alanlarda çalıştı? İşte Erdem Tavas ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

BES katılımcılarına kredi fırsatı! Katılımcılar nasıl ve hangi koşullarda kredi çekebilecek? Sistem nasıl işleyecek?

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde gerçekleştirilen önemli bir değişiklik ile BES katılımcıları, artık kısa süreli ihtiyaçlarını için birikimlerini bozmadan bankalardan kredi çekebilecek. Düzenleme altı ay sonra yürürlüğe girecek.

Yılın ilk halka arzı gerçekleşti, borsaya hangi şirket katıldı, ne kadar talep aldı?

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzı gerçekleşti ve borsaya yeni bir şirket daha katıldı. Peki bu şirket hangi sektörde faaliyet gösteriyor ve halka arza gelen talep ne kadar oldu?

TOKİ kura çekiliş tarihleri! TOKİ kura hangi iller açıklandı?

TOKİ kura çekilişleri ülkenin gündeminde yer alıyor. Kuraya katılan isimler kendi illerinde yapılacak TOKİ sosyal konut çekilişlerini bekliyor. Peki TOKİ kura hangi iller açıklandı? İşte detaylar!

Baza kat hangi kattır Haberi

Baza kat hangi kattır

Baza kat ne demektir?

Konut ve işyeri gibi yapı inşaatlarında yapılan katların farklı anlam ve özellikleri olabiliyor. Günümüzde inşa edilen projelerde "baza kat" kavramı karşımıza çıkıyor. Peki apartmanda baza kat nedir? Baza kat hangi kattır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Baza kat, yatay olarak tasarlanan yapıdaki katları ifade ediyor. Bazı yatay projelerde örneği olan bu baza katının ilki zemin kat olursa, diğer daire en üst katın bir altı olmuş oluyor.


Yapı inşaatlarında karşılaştığımız diğer katlat ise bodrum kat, çatı katı, asma kat, zemin kat, ara kat ve normal kat olarak sıralanıyor.


Bodrum kat..

Bir yapının yol düzeyinden aşağıda kalan bölümü olarak da ifade edilen bodrum katı, yapılarda yer katının altında, toprak düzeyinin aşağısında bulunan bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 


Çatı katı..

Yapılarda çatının bulunduğu yerin orta bölümünü kaplayan ve...