24 / 07 / 2024

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı fakülte kurulması kararı

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı fakülte kurulması kararı

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin ücretleri belli oldu! En pahalı üniversite hangisi?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih maratonu başladı. Türkiye'nin en iyi özel üniversitelerinin ücretleri araştırılmaya başlandı. İstanbul'da özel üniversiteler hangileri? Koç üniversitesi tıp fakültesi kaç lira? Hangi özel üniversite daha iyi?

İnşaat kredilerinde ödeme oranlarına göre illerin listesi belli oldu! En yüksek ödenmeme oranı Hatay'da!

Ekonomist Şenol Babuşcu, en yüksek inşaat kredisi ödenmeme oranına sahip 10 ili açıkladı. İşte inşaat kredisi ödememe oranına sahip illerin listesi...

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar ile şehirlerdeki öğrenci sayısının azalması ise kira bedellerinin düşmesi bekleniyor. 

Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına zam geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına zam geldiği açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına yüzde 25,6 oranında zam yapıldığı belirtildi. 

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı, personel alımı yapacağını duyurdu!

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı personel alımı için başvurular sona ereceği kaydedildi. Buna göre, başvuru şartları neler ve adaylarda aranan nitelikler ne olacak ve başvurular nereden, nasıl yapılacak?

YÖK'ten yeni karar! İkinci öğretim programları kapatıldı mı?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, ikinci öğretim programlarına ilişkin son dakika kararını açıkladı. Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatıldı. Bazı programlarda kontenjanları azaltma kararı da alındığı kaydedildi.

Üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim harç ücretleri ne kadar olacak?

Yükseköğretim kurumlarında 2024-2025 akademik senesi için uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri ile katkı payları belirlendiği kaydedildi. Buna göre, 2024-2025 senesi öğrenim ücreti ve katkı payları ne kadar olacak?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı personel alımı yapacak!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından personel alımı yapılacağı kaydedildi. Kuruma başvuru şartları ve kimlerin başvuruda bulunabileceği ve  başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı merak ediliyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt düşüş gösteren konut satışlarına değinerek yüksek enflasyon ve faiz ortamının konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi!

Konut kredileri sektörde yılsonuna göre yalnızca yüzde 1,3 yükselirken; kamuda yüzde 5 düştü. Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi. İşte o son dakika rakamlar...

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Müteahhitlerin yüksek kat sevgisi tehlike saçıyor! Mimar isyan etti!

Meydana gelen depremlerin ardından inşaat firmaları yatay mimariye geçiş yaptı. Buna nazaran bazı müteahhitler adeta depreme kafa tutarcasına yüksek katlı binalar inşa etmeye devam ediyor, üstelik kuralları hiçe sayarak... Sosyal medyandan paylaşılan bir binanın fotoğrafı görenleri korkuttu...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı fakülte kurulması kararı Haberi

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı fakülte kurulması kararı

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının telif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 14/5/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin adı ise Mühendislik Fakültesi olarak değiştirildi.

Kurulan enstitü, fakülte ve yüksekokullar

Kapatılan yüksekokullar