03 / 05 / 2024

BCG birleşme ve satın alma raporu

BCG birleşme ve satın alma raporu

BCG'nin 2016 yılı Birleşme ve Satın alma raporuna göre; daha çok şirket alım satımı yapan firmalar, bir kez yapanlara göre daha az riskle daha çok kazanma fırsatı yakalıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

ÖSYM duyurdu! Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın tarihi açıklandı. Peki Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi ne zaman?

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Markalı konutlarda sayfiye yarışı başladı! Urla, Çeşme ve Bodrum'da yeni proje akını!

Kovid-19 salgınında değişen tüketici tercihleri ve özellikle uzaktan çalışmaya geçilmesiyle beraber, Mesa, Tahincioğlu, Ağaoğlu, Ege Yapı gibi markalı konut üreticileri sayfiyeleri odağına aldı. Bodrum'un ardından Çeşme, Urla ve Dikili'de proje yarışı başladı...

Accor Grubu, Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldı!

Rusyadaki dört otelin işletmecisi olan Accor Grubu yaptığı açıklama ile Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldığını belirtti.

Yeme içme ve eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Sektördeki kira sorunun çözülmesi istendi.

İntema İnşaat ve İntema Yaşam'ın birleşme işlemi tescillendi!

İntema İnşaat'ın tam konsolidasyona tabi tuttuğu tek bağlı ortaklığı olan İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşilmesi işlemi tescillendi. 

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Servet GYO ve Deks Yatırım'ın birleşme işlemleri tescillendi!

Servet GYO'nun Deks Yatırım A.Ş. ile "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" işlemine ilişkin İstanbul Ticaret Odasına yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve tescil işlemi tamamlandı. Bu işlem sonucunda Deks Yatırım A.Ş. tüm borç ve alacakları ile birlikte küll halinde Servet GYO'ya devroldu.

Terme'de 20 yıllık siteleşme ve kat sorunu çözüldü!

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

Çeşme ve Didim'e Cannes modeli projeler geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme’deki turizm projesi ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Cannes gibi bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Tahsislerden 1 milyar dolar civarında bir gelir beklentimiz var" dedi...

BCG birleşme ve satın alma raporu Haberi

BCG birleşme ve satın alma raporu

BCG Türkiye Genel Müdürü ve Kıdemli Yönetici Ortağı Burak Tansan, ‘Satın alma uzmanı’ olarak isimlendirilen firmaların portföy yatırımlarını düzenlemek, yeniden şekillendirmek ve çeşitlendirmek üzere sıkça birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştirdiklerini belirtti.


Dünyanın önde gelen yönetim danışmanlığı firması The Boston Consulting Group’un (BCG) Kurumsal Portföy Uzmanları isimli 2016 Birleşme ve Satın alma raporuna göre; kurumsal stratejilerinin bir parçası olarak daha fazla şirket alım satımı yapan firmalar daha az aktif olanlara göre uzun ve orta vadede çok daha yüksek performans sergiliyor. Birleşme ve satın almalarda aktif yatırım yönetimi yapan bu firmalar alımlarında iyi bir entegrasyon yönetimi, satışlarında ise iyi bir hazırlıkla az riskle daha fazla özkaynak karlılığı sağlayabiliyor. BCG'nin 1991 ile 2015 yılı arasındaki 25 yıllık dönemi incelediği rapora göre, 5...