16 / 05 / 2024

bddk banka kararı

bddk banka kararı

BDDK, bankaların normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilerine kredi kartı aidatından emekli maaşına kadar kolaylık sağlaması için 11 maddelik talimat hazırladı.

BDDK açıkladı! Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitine güncelleme geliyor...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın kararı doğrultusunda, temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2024'ten itibaren değişeceği duyuruldu.

Hangi banka ne kadar faiz veriyor Mart 2024? Akbank, Ziraat, Garanti, Yapı Kredi, Denizbank, Vakıfbank peş peşe açıkladı

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararından sonra bankaların mevduat faizi oranları da gündeme bomba gibi düştü. Peki Mart 2024'te hangi banka ne kadar faiz veriyor?

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi kaç TL oldu? İşte banka banka hesaplama tablosu Mart 2024!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında bankaların mevduat faizleri son durum da pek çok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi Mart 2024'te ne kadar oldu? İşte banka banka mevduat faizi hesaplama tablosu Mart 2024...

BDDK açıkladı! Taşıt kredilerinde taksit sınırı değişti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından alınan  yeni karar doğrultusunda taşıt kredilerine ilişkin sınırlarda bir takım değişikliğe gidildiği açıklandı.

Mevduat faizi oranları sorgulama 2024! Mevduat faizleri değişti! Hangi banka, ne kadar mevduat faizi veriyor?

Dün Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Banka 500 baz puan artırarak, mevduat faizlerini de değiştirdi. Mevduat faizleri değişti! Hangi banka, ne kadar mevduat faizi veriyor? Mevduat faizi oranları sorgulama 2024!

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Merkez Bankası faiz kararını 21 Eylül’de açıklayacak! İşte eylül ayı politika faizine ilişkin beklentiler!

Merkez Bankası, 21 Eylül Perşembe günü politika faiz kararını açıklayacak. Seçimlerin ardından politika faizini 16,5 puan artırarak yüzde 25’e yükselten Banka’nın bu ayki toplantıda nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor.

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin yeni bir karar geldi. Buna göre, döviz pozisyonu sebebi ile kredi alamayan şirketler, yabancı para pozisyonunu limitin altına düşürmeyi taahhüt ederse kredi kullanabilecek.

Merkez Bankası'ndan flaş karar. Dolar fiyatlarını doğrudan etkileyecek

Merkez Bankası'ndan flaş bir enflasyon kararı geldi. Banka enflasyon düşene kadar sıklaşmaya devam edecek. Bunun da dolar fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Akbank, Ziraat, Vakıf, Garanti…11 banka daha var işin içinde. Flaş karar verildi

Akbank, Ziraat, Vakıf, Garanti bankasının da içerisinde bulunduğu 11 banka tarafından piyasaları ilgilendiren çok önemli bir karar alındı.

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

bddk banka kararı Haberi

bddk banka kararı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; BDDK, ilgili kuruluşlardan, bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlama yapılmasını istedi.

Limit kısıtlanması

BDDK, kredi kartı aidatları için kolaylık da talep etti. Bu kapsamda kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini isteyen BDDK, diğer taraftan makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalar hakkında mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sıkı uygulamalara gidilmemesi gerektiğini kaydetti.

BDDK, ilgili...