27 / 07 / 2024

BDDK enerji sektörü

BDDK enerji sektörü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu enerji sektörüne yönelik kredilere ilişkin yıl sonuna kadar uygulanacak hükümleri belirledi.Söz konusu maddeye göre, bankalarca enerji sektörü için kullandırılan ve ikinci grupta sınıflandırılan kredi ile diğer alacaklar, iki defayla sınırlı olmak üzere yeni

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 8 trilyon 889 milyar lira oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 111 milyar 907 milyon TL arttı ve 8 trilyon 889 milyar 16 milyon TL'ye çıktı.

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Türkiye’nin perakende devi ‘TOM Bank’ ile bankacılık sektörüne girdi! TOM Bank hangi alanlarda hizmet verecek?

Türk bankacılık sektörü şu sıralar hareketli günler yaşıyor. BDDK’nın dijital bankacılık ile ilgili düzenlemesinin ardından sektöre yeni oyuncular katılmaya devam ediyor. Aydın Grup tarafından kurulan dijital perakende bankası TOM Bank, BDDK’dan faaliyet izni aldı

2022 yılında Türk bankacılık sektörü ne kadar kar etti? İşte sektörün 2022 performansı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankacılık sektörünün 2022 performansını açıkladı. Sektörün toplam aktifleri yüzde 55,7’lik artışla 14,3 trilyon lirayı aştı.

Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü yüzde 46 artarak 13,5 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü ekim ayı itibarıyla 2021 yılı sonuna kıyasla yüzde 46 arttı ve 13,5 trilyon TL'ye ulaştı.

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

BDDK enerji sektörü Haberi

BDDK enerji sektörü

BDDK'nın, Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Değişiklik kapsamında yönetmeliğe, enerji sektörüne yönelik kullandırılan kredilere ilişkin 31 Aralık 2016'ya kadar uygulanacak hükümleri kapsayan geçici bir madde eklendi.


Söz konusu maddeye göre, bankalarca enerji sektörü için kullandırılan ve ikinci grupta sınıflandırılan kredi ile diğer alacaklar, iki defayla sınırlı olmak üzere yeni sözleşme koşullarına bağlanabilecek.


Yeni sözleşme koşullarına bağlanan kredi ve diğer alacaklar, toplam alacak tutarının yüzde 10'unun geri ödenmesi koşuluyla birinci grup kredi ve diğer alacaklar içerisinde yeniden sınıflandırılabilecek.


Öte yandan bankalar, yeni sözleşme koşullarına bağladıkları kredi ve diğer alacaklarını, sınıflandırma esasları çerçevesinde değerlendirerek ilgisine göre üçüncü, dördüncü veya beşinci gruba...