04 / 05 / 2024

bddk İstanbul Esentepeye mi taşınacak

bddk İstanbul Esentepeye mi taşınacak

Ankara’dan Anadolu Yakası’nda yapımı süren kendi binasına geçmesi gereken BDDK, kafaları karıştırdı. Edinilen bilgilere göre BDDK, İstanbul Esentepe’de 17 katlı binaya kiracı olacak.

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. İşte detaylar...

Kamu çalışanlarına hayat pahalılığı tazminatı önerisi! BDDK personelinin ödemesinde şartlar değişiyor mu?

Ankara'dan İstanbul'a taşınacak olan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik hayat tazminatı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Konu Meclis'te de gündeme geldi ve milletvekillerinden çarpıcı bir öneri geldi. 

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline 'Hayat Pahalılığı' dolayısıyla her ay 45 bin TL tazminat ödenmesine ilişkin madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek. İşte ayrıntılar...  

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeli için her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesine ilişkin kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışmalarına da neden oldu. İşte ayrıntılar...

BDDK'dan Emlak Katılım'a alt yapı sağlama izni!

BDDK, Emlak Katılım Bankası'na bilgi sistemleri alt yapısı sağlama konusunda izin verdi. 

BDDK'dan kripto para uyarısı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlıklara ya da kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen işlemlerde azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

BDDK ve TMSF'den açıklama: 6 şirket daha devroldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan açıklamada tasfiye halinde olan toplam 21 şirketten 6 tanesinin sözleşmelerinin, Katılım Evim ve İmece Evim’e devredileceği bildirildi.

BDDK, tasarruf finansman şirketlerinin intibak sürelerini uzattı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), halihazırda intibak süreci devam eden 6 tasarruf finansman şirketinin mevzuata intibak sürelerini uzatma kararı aldı.

BDDK tasarruf finansman sektörüne güveni sağladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından tasarruf finansmanına yönelik yaptığı düzenlemeler vatandaşın konut ediniminde mağduriyet yaşamasını büyük oranda engelledi.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

Katılımevim’in intibak planı BDDK tarafından onaylandı!

BDDK’ya ilk başvuruyu yapan şirketler arasında yer alan Katılımevim’in intibak planı BDDK tarafından onaylandı...

Eyüp Akbal: BDDK yola güçlü şirketlerle devam edecek!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından (BDDK) 21 faizsiz konut şirketinin tasfiyesinin tasarruf finansman sistemini daha da güçlendireceğini ve vatandaş adına riski sıfıra indirmek için gerekli olduğunu söyledi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! BDDK'dan flaş açıklama!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartına yapılan taksit süreleri ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 ay yerine artık 3 ay yapılacak. 120 bin TL ve altında olan taşıt alımlarında kredi vadesi 60 aydan 48 aya düşürüldü.

bddk İstanbul Esentepeye mi taşınacak Haberi

bddk İstanbul Esentepeye mi taşınacak

Ban­ka­cı­lık Dü­zen­le­me ve De­net­le­me Ku­ru­mu (BDDK) önü­müz­de­ki mart ayın­da İs­tan­bu­l’­a ta­şın­ma ka­ra­rı al­dı. Ka­rar BDDK’­da ça­lı­şan 867’si me­mur 670’i söz­leş­me­li ol­mak üze­re bin 537 per­so­ne­lin ta­ma­mı­na bildi­ril­di.  


Ana­do­lu Ya­ka­sı’­na git­me­si ge­re­ken BDDK’­nın ön­ce Av­ru­pa Ya­ka­sı’­na ki­ra­ya gi­dip, da­ha son­ra ora­dan tek­rar Ana­do­lu Ya­ka­sı’­na ken­di bi­na­sı­na ta­şı­na­cak ol­ma­sı ka­fa­la­rı ka­rış­tır­dı.  BDDK’­nın çif­te ta­şın­ma operas­yo­nu ile bi­na ta­di­lat ve tef­ri­şi­nin tüm har­ca­ma­la­rı, va­tan­da­şın ver­gi­le­rin­den olu­şan büt­çe ödeneklerin­den kar­şı­la­na­cak. 



AKP Hü­kü­me­ti­’nin İs­tan­bul Fi­nans Mer­ke­zi (İFM) pro­je­si “ar­sa ran­tı­” söy­len­ti­le­ri­nin öte­si­ne ge­çe­mez­ken, pro­je kap­sa­mın­da yer alan BDDK, ken­di bi­na­sı­nın bit­me­si­ni bek­le­me­den İs­tan­bu­l’­a ki­ra­ya git­me­ye ka­rar ver­di. Pro­je kap­sa­mın­da BDDK, SPK, Zi­ra­at Ban­ka­sı, Halk­bank ve Va­kıf­bank gi­bi ku­rum­la­rın İs­tan­bu­l’­da­ki İFM yer­leş­ke­si­ne ta­şın­ma­sı plan­la­nı­yor­du. Hat­ta Mer­kez Ban­ka­sı­’nın da bu kap­sam­da İs­tan­bu­l’­a gön­de­ril­me­si is­te­ni­yor­du. An­cak bi­na­lar bir...