28 / 04 / 2024

bddk kararları

bddk kararları

BDDK, bankaların normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilerine kredi kartı aidatından emekli maaşına kadar kolaylık sağlaması için 11 maddelik talimat hazırladı.

BDDK üç yabancı bankaya işlem yasağını kaldırdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Londra merkezli üç yabancı bankanın, TL yükümlülüğünü yerine getirmesi üzerine Türk bankaları ile bir bacağı TL olan döviz işlemler için yasağı kaldırdı.

BDDK gayrimenkul haklarının değerlemesi yetkisi kararını yayınladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan yapılan açıklamaya göre BDDK gayrimenkul projesi haklarının değerlemesi yetkisi kararını yayınladı...

BDDK Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verdi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verirken, buna ilişkin tüm kararların 31 Aralık itibarıyla yürürlükten kaldırılacağını bildirdi.

BDDK'dan normalleşme döneminde kolaylık kararları!

BDDK, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

BDDK'dan koronavirüs nedeniyle esneklik kararı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarını kolaylaştırmak için tedbir kararları aldı.

Adana Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar görüşüldü!

Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar masaya yatırıldı. Toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

4 maddede site yönetiminde kararların yok hükmünde olma hali!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde kararların yok hükmünde olma hali" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Müteahhitler EKK kararlarını nasıl karşıladı?

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, dün açıklanan EKK kararlarına ilişkin, "Açıklanan maddelerin önemli bir bölümü, müteahhitler olarak hükümetimize sunduğumuz önerileri kapsıyor." dedi.

8 maddede site yönetimlerinde kurul kararlarının niteliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinde kurul kararlarının niteliği" konusunu ele aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

BDDK, SPK ve TMSF 7 yılda 113 milyon lira kira ödedi!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 1 Ocak 2010-30 Haziran 2016 tarihleri arasında 113 milyon 416 bin lira kira parası ödendiğini açıkladı.

Kredi yapılandırmalarına BDDK incelemesi!

BDDK Başkanı Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin, "Banka banka tespit yapıyoruz. Suistimal eden bankalarla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

İFM'de SPK ve BDDK binalarının temeli bugün atılıyor!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binalarının temeli bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla atılacak.

İFM'nin kalbinde yer alacak SPK ve BDDK binalarının temeli atılıyor!

İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alacak SPK ve BDDK binalarının temeli bu hafta atılıyor. İlk kazmaların vurulmasının ardından 3 yıl içinde binaların hazır olması planlanıyor. Yatırımların maliyeti de 3 milyar lirayı bulacak.

BDDK'dan iki yönetmelikte değişiklik!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektörüne yönelik kredi̇ ve diğer alacaklar ile sermaye yeterli̇li̇ği̇ne ilişkin yönetmeliklerde değişikliğe gitti.

Konut kredisindeki değişikliler satın alma kararlarını etkileyecek!

Celal Koloğlu: "EKK'da konut kredisinde ilişkin alınan kararlar orta ve alt gelir grubundaki tüketicilerin konut satın alma kararlarını etkileyecek olan bu uygulama, birikimlerin bu yönde kullanılmasını teşvik edecek nitelik taşımaktadır." dedi.

bddk kararları Haberi

bddk kararları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; BDDK, ilgili kuruluşlardan, bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlama yapılmasını istedi.

Limit kısıtlanması

BDDK, kredi kartı aidatları için kolaylık da talep etti. Bu kapsamda kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini isteyen BDDK, diğer taraftan makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalar hakkında mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sıkı uygulamalara gidilmemesi gerektiğini kaydetti.

BDDK, ilgili...