09 / 05 / 2024

bedava ev şartları

bedava ev şartları

TBMM'ye sunulan Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi kapsamında aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi planlanıyor.

Bu şehirlerde hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

Amerika, Asya, Avrupa ve Türkiye gibi pek çok yerde milyonlarca kişi sonı zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi ile savaşırken, ABD'de kimi kasaba ve şehirlere taşınmak isteyenlere hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor.

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kira uyarlama davası nasıl açılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024!

Ev sahibi ve kiracılar, kira uyarlama davası ile ilgili şartları ve nasıl uygulanacağını merak ediyor. İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024...

3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

Milyonlarca ev hanımı emeklilik yasasının çıkması için gün sayıyor. Devlet destekli olacak olan ev hanımına emeklilik şartının detayları merak ediliyor. Peki, 3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? 

Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler?

Milyonlarca ev hanımı emekli hayalini kuruyor. Peki, Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler? İşte son dakika gelişmeleri...

Ev hanımlarına emeklilik şartlarında son durum ne? Emeklilik hakkı ne zaman başlayacak? 

Ev hanımlarının emeklilik şartlarına ilişkin gelişmeler merakla bekleniyordu ve sonunda Bakan Vedat Işıkhan'ın konuyla ilgili açıklamaları geldi. Ev hanımlarına yönelik emeklilik düzenlemesi gündemde yerini aldı ve milyonlarca ev hanımı bu konu hakkında gelecek açıklamayı merakla bekliyordu.

Ev hanımlarına yönelik 3.700 TL destek ödemeleri başvuru şartları ve detayları!

Ev hanımlarının yükünü hafifletmek için önemli bir adım atılıyor. Milyonlarca ev hanımı için düzenlenen destek ödemeleriyle ilgili detaylar sonunda açıklandı. Ev hanımlarına yönelik sağlanacak olan destek ödemesi tutarı 3.700 TL olacak. İşte destek ödemesi için gereken başvuru şartları...

Ailelere ev hanımlarına emeklilik hakkı ve 8.500 TL vatandaşlık maaşı müjdesi! Başvuru şartları açıklandı

AK Parti üyesi Numan Kurtulmuş, ev hanımlarına emeklilik hakkı ve vatandaşlık maaşı konularında önemli açıklamalarda bulundu. Her aileye en az 8.500 TL maaş bağlanacağını belirten Kurtulmuş, başvuru şartlarının detaylarını paylaştı.

Ev hanımlarının beklediği 2000 TL destek verilmeye başlıyor! İşte şartlar

Ev hanımlarının beklediği devlet desteği sonunda yapılmaya başlıyor. 2000 TL tutarındaki nakit yardımdan faydalanmak için ev hanımları gerekli şartları merak ediyor.

Yeni Evim Kampanyası'nda rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın!

Yeni Evim kampanyası kapsamında yer alan bazı şartlar vatandaşları zorluyor. Rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

0,69 faizli konut kredisi kimlere verilecek? Şartlar peş peşe duyuruldu! Ev alacaklar hemen bakın!

0,69 konut kredisi şartları ev almak isteyen milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. 0,69 faizli konut kredisi kimlere verilecek? Şartlar peş peşe duyuruldu! Ev alacaklar hemen bakın!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahipleri artık bu meslekten kiracı istemiyor! Kiralık evde şartlar değişiyor!

Konut sektöründeki stok sorunu ve yüksek kira tutarları sebebiyle bir süredir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorun resmen boyut değiştirdi. Konut sahipleri maaş bordrosu, findeks raporu gibi şartlar istemeye başladı. İşte ayrıntılar...

bedava ev şartları Haberi

bedava ev şartları

Pandemi süreciyle de birlikte Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle sosyal güvencesi olmayan aileler zor durumda kaldı. Barınma temel bir sorun olruken, barınma ihtacı karşılanamayan bir çok aile bulunuyor. Bu kapsamda Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi amaçlanıyor. 

MADDE GEREKÇELERİ 

MADDE 1- Bu madde ile Anayasada yazılı "sosyal devlet” niteliğinin gereklerinin yerine getirilmesi amaçlanmıştır. 
MADDE 2- Bu madde ile tahsis edilen konutların vasıflarını ve hak sahipliği ile ilgili düzenlemelerin ne şekilde olacağı ve mülkiyet hakkı ile ilgili düzenlemelere açıklık getirilmesi amaçlanmıştır. 
MADDE 3- Kanunun uygulanması ile ilgili yönetmeliğin çıkarılması düzenlenmektedir. 
MADDE 4- Yürürlük Maddesidir.