30 / 04 / 2024

bedelsiz parsel

bedelsiz parsel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bedelsiz arsa tahsisini iki yıl daha uzattıklarını belirterek, "196 OSB'de 6 bin 258 parsel hemen yatırımcıya verilebilir" dedi...

İBB Meclisi'nde bedelsiz parsel tahsisi gerginliği!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği Kasım ayı oturumlarının 6. birleşiminde, İBB parsellerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na bedelsiz şekilde tahsis edilmesi gerginliğe neden oldu.

Fikri Işık: 7 bin 34 parsel bedelsiz tahsis edilebilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "OSB'lerdeki parsellerin bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatılmasıyla boş olan 7 bin 34 parselin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilebilmesine imkan doğdu" dedi.

OSB'lerde parsellerin bedelsiz tahsisi 2 yıl daha uzatıldı!

Organize sanayi bölgelerindeki parsellerin tamamen ya da kısmen bedelsiz olarak tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl daha uzatılması kararı bugün 29322 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Davutoğlu: Teşvik sistemini yeniden değerlendireceğiz

Başbakan Davutoğlu, sadece il bazında değil, ilçe bazında teşvik sistemini yeniden değerlendireceklerini belirtti, Organize Sanayi Bölgesi Kanunu'ndaki bedelsiz parsel tahsisi 2 yıl daha uzatıldığını açıkladı.

İş GYO bedelsiz sermaye artırımı mı yapacak?

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu ' na başvuruda bulunulmasına oy birliği ile karar verdi.

Ayın Koyu'ndaki 9 Adet Parsel'e ait değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, portföyünde yer alan Ayın Koyu 9 Adet Parsel'e ait değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen değerleme raporu...

1989 yılında arsa mafyası İstanbul'u parsel parsel satıyormuş!

1989 yılında İstanbul, arsa mafyası tarafından parsel parsel satılıyormuş. Arsa mafyaları, dilediği Hazine arazisini istediğine satıyormuş. Devletle iç içe olan arsa mafyaları 6 milyon 500 bin metrekarelik alanı kontrol altında tutuyormuş.

Gayrimenkul bedelsiz kullanılırsa kira gelir vergisi ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul bedelsiz kullanılırsa kira gelir vergisi ödenir mi?

Parsel yeri öğrenme!

Belediyeler; Taşınmaz malın bulunduğu yerin herhangi bir ölçme işlemi yapılmadan paftasından faydalanarak mahallinde ilgilisine gösterebiliyor. Peki, gerekli belge ve bilgiler nelerdir? İşte parsel yeri öğrenme işlemleri...

Gölbaşı'nda 2 parsel için imar değişikliğine gidildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğimin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Burdur OSB Gürallar'a 12 parsel sattı, şimdi Ülker'in peşinde!

BUTSO Başkanı Keyik, birinci organize sanayi bölgesinin dolması üzerine başladıkları ikinci OSB'de 12 büyük parsel sattıklarını, Gürallar'ın cam eşya ve soda için yer aldığını, şimdi Ülker'i getirmek için girişimlerde bulunduklarını söyledi

Bedelsiz tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu dairesinde gerçekleşen tapu devir işlemleri taraflar arasında bir bedel olmaksızın da yapılabiliyor. İşlem için birtakım belgelerin temin edilmesi ve tapu bağış harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, bedelsiz tapu satışı nasıl yapılır?

Bedelsiz tapu devri masrafları 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet tapusunun devri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, bedelsiz tapu devri masrafları 2015 ne kadar? Nasıl hesaplanır?

bedelsiz parsel Haberi

bedelsiz parsel
Hükümet, yatırımları teşvik için bedelsiz arsa tahsisini iki yıl daha uzattı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 196 Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 6 bin 258 boş parselin bedelsiz verilebilecek durumda olduğunu belirtti. Bedelsiz arsa uygulaması iki yıldır yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. OSB'lerdeki 774 adet boş parsel bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis edildi. Bu parsellerden 56'sında üretim yapılmaya başlandı, 166'sında inşaat çalışmaları sürüyor, 552'si ise proje aşamasında.

250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Bakan Ergün, boş parsellerin yatırımcılar için son derece cazip olduğunu belirterek, "Tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkânı sağlanacak. Üretim ve istihdam artışıyla bölgelerarası gelir dağılımı da daha dengeli bir hale gelecek" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN ADI YETTİ
Çözüm süreciyle birlikte, yatırımcıların Doğu ve Güneydoğu'daki OSB'lere büyük...