30 / 04 / 2024

Nihat Ergün: 6 bin 258 boş parsel bedelsiz verilebilecek durumda!

Nihat Ergün: 6 bin 258 boş parsel bedelsiz verilebilecek durumda!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bedelsiz arsa tahsisini iki yıl daha uzattıklarını belirterek, "196 OSB'de 6 bin 258 parsel hemen yatırımcıya verilebilir" dedi...



Hükümet, yatırımları teşvik için bedelsiz arsa tahsisini iki yıl daha uzattı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 196 Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 6 bin 258 boş parselin bedelsiz verilebilecek durumda olduğunu belirtti. Bedelsiz arsa uygulaması iki yıldır yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. OSB'lerdeki 774 adet boş parsel bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis edildi. Bu parsellerden 56'sında üretim yapılmaya başlandı, 166'sında inşaat çalışmaları sürüyor, 552'si ise proje aşamasında.

250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Bakan Ergün, boş parsellerin yatırımcılar için son derece cazip olduğunu belirterek, "Tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkânı sağlanacak. Üretim ve istihdam artışıyla bölgelerarası gelir dağılımı da daha dengeli bir hale gelecek" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN ADI YETTİ
Çözüm süreciyle birlikte, yatırımcıların Doğu ve Güneydoğu'daki OSB'lere büyük ilgi gösterdiğini anlatan Ergün, şunları söyledi: "Şimdi 196 OSB'deki bedelsiz arsa uygulamasına, bu bölgelerde yatırım yapmak isteyen tüm sanayicilerimiz, yatırımcılarımız başvuru yapabilir. Bugün ülkemizdeki OSB'lerde yaklaşık 1 milyon 315 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Boş parsellerde de üretime geçilirse bu sayı 2 milyona ulaşır."

CAZİBE MERKEZİ İL SAYISI 12'YE ÇIKARILIYOR
Çözüm sürecinin ekonomiye olumlu etkisi Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım teşvik belgelerine de yansıdı. Büyük ölçekli firmalar bölgeyle yakından ilgilenirken, göç hızında da azalma oldu. Göçün azaltılması için başlatılan cazibe merkezi programının da kapsamı genişletiliyor. Diyarbakır, Erzurum, Van, Şanlıurfa ve Gaziantep'te pilot uygulamaları devam eden program 12 ile çıkarılıyor. Öncelikli hedef bu şehirlerin kırsalında yaşayanların İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  yerine kendi memleketlerine dönmesi.


Sabah

Geri Dön