30 / 04 / 2024

boş parsel yatırımcı

boş parsel yatırımcı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bedelsiz arsa tahsisini iki yıl daha uzattıklarını belirterek, "196 OSB'de 6 bin 258 parsel hemen yatırımcıya verilebilir" dedi...

Dolarda boğa ayı geliyor! Yatırımcılar fırtınaya şimdiden hazır olsun! Kırmızı alarm...

Fed ve Hazine Bakanlığı kararlarına odaklanan piyasalar, dolarda boğa piyasası beklentisi ile pozisyon aldı. Dolar ne olacak? Yatırımcılar şimdiden hazır olun...

Dalgalı piyasada yatırımcıya 5 önemli tavsiye!  

Milliyet Gazetesi'nin borsa uzmanı Zeynep Aktaş, 2023 yılının yatırımcı açısından hayli dalgalı (volatil) geçeceğini belirterek ilk hafta yaşanan volatil hareketlerin yıl boşu kendini hissettireceğini kaydetti.

Yabancı konut yatırımcıları Boğaz'ı sevdi!

Ortadoğulu zengin yatırımcıların Boğaz'ın eşsiz manzarasına sahip yalı ve köşklere ilgisi artıyor. Boğaz'da yalı fiyatları ise 30 milyon liradan başlıyor.

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz'a çevirdi!

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz hattına çevirdi. Sahil şeridindeki 600 yalının 100'e yakınını yabancı yatırımcılar aldı. Boğaz hattını en çok tercih edenler ise Ortadoğulular.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3 Katlı İstanbul Tüneli'ne talip!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılardan kendilerine Kanal İstanbul'a ilgili tekliflerin geldiğini, bunun dışında Boğazın altından geçecek 3 katlı tüp geçide şimdiden girmek isteyenlerin olduğunu ve bu konuda görüşmelere başladığını açıkladı...

Çinli yatırımcılar 50 milyondan fazla boş ev satın aldı!

Çin'de bulunan boş evlerin toplam konut stoku içindeki oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti. Chengdu Southwestern Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, bu oran, yatırımcıların satın aldığı 50 milyondan fazla evin halen kullanılmadığını gösteriyor.

Yozgat OSB yatırımcıları bekliyor!

1993 yılında kurulan Yozgat Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları bekliyor. 96 parselden oluşan OSB'nin yarısı hala boş.

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi Nisan'da yatırımcılara açılacak!

Gölcük'teki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan yeni sanayi sitesinde yerini alacak olan esnaflar belirlenirken, boş kalan dükkanların ise Nisan ayında yatırımcılara açılması planlanıyor.

Bendevi Palandöken: Yabancı yatırımcının Türkiye ilgisi devam ediyor!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye üzerine oynamaya çalıştıkları ekonomik algı operasyonlarının boşa çıktığını söyledi. Palandöken, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgi göstermeye devam ettiğini söyledi.

Kayseri Mimarsinan OSB'deki 9 parsel yatırımcısını bekliyor!

Kayseri Mimarsinan OSB'nin, farklı büyüklüklerde 368 parseli bulunuyor. Parsellerden dokuzunun yatırımcı beklediği bölgede, son bir yılda 40 işletme faaliyete geçti. OSB'de, yeni firmaların devreye girmesiyle istihdamın beş yıl içinde 10 bin kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yatırımcılar İstanbul Finans Merkezi'nde yerini almalı!

Boğaziçi Zirvesi’nde konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, yatırımcıları İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yerlerini almaya davet etti.

Aksaray OSB'de 2 yatırımcıya parsel tahsis edildi!

Aksaray Valisi, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şeref Ataklı yaklaşık 650 kişinin daha istihdam edileceği 140 dönümlük sanayi parselinin 2 ayrı yatırımcıya tahsis edildiğini söyledi.

Alanya'da gayrimenkul yatırımcısı seçimi bekliyor!

Turizm ve tarımla birlikte Alanya'nın en önemli sektörlerinden olan inşaat da krizle boğuşuyor. Yabancıya mülk satışı durma noktasına gelirken, hem sektör, hem de yerli yatırımcı 1 Kasım seçimlerini bekliyor

boş parsel yatırımcı Haberi

boş parsel yatırımcı
Hükümet, yatırımları teşvik için bedelsiz arsa tahsisini iki yıl daha uzattı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 196 Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 6 bin 258 boş parselin bedelsiz verilebilecek durumda olduğunu belirtti. Bedelsiz arsa uygulaması iki yıldır yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. OSB'lerdeki 774 adet boş parsel bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis edildi. Bu parsellerden 56'sında üretim yapılmaya başlandı, 166'sında inşaat çalışmaları sürüyor, 552'si ise proje aşamasında.

250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Bakan Ergün, boş parsellerin yatırımcılar için son derece cazip olduğunu belirterek, "Tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkânı sağlanacak. Üretim ve istihdam artışıyla bölgelerarası gelir dağılımı da daha dengeli bir hale gelecek" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN ADI YETTİ
Çözüm süreciyle birlikte, yatırımcıların Doğu ve Güneydoğu'daki OSB'lere büyük...