06 / 05 / 2024

Bedesten Çarşısı inşaat çalışmaları

Bedesten Çarşısı inşaat çalışmaları

Aziziye Camii ve Bedesten Çarşısı civarında yürütülen çalışmaların hala bitirilememesi nedeniyle hem bölge esnafı sıkıntı çekiyor hem de vatandaş alışveriş yaptığı merkezlerden çekilmeye başlıyor.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İsa Uçar otel odasında ölü bulundu! Uçar Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsa Uçar Kimdir?

Bugün saat 10.00 sıralarında İstanbul Büyükçekmece'de bir otele giriş yapan Uçar Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsa Uçar, kaldığı otel odasında ölü bulundu. 

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

ABD'de açık iş sayısı inşaat sektöründe azaldı!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, inşaat ve enformasyon sektörlerinde azaldı...

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda, geçen ay kulelerinin inşaat çalışmaları tamamlanan "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü"nde inşaat çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü'nün inşaatı başladı!

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü inşaatı başladı. Kampüsün önümüzdeki yıl başında tamamlanacağı ve 2021 yılının ilk aylalarından sonra faaliyete geçeceği açıklandı.

Moody's: İnşaat sektöründe görünüm negatife döndü!

Moody's, küresel inşaat sektörü için görünümün negatife döndüğünü açıkladı. İnşaat sektörü için görünüm 2017'den beri ilk kez negatife döndü...

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

Koronavirüs inşaat sektörünü orta seviyede etkileyecek!

ILO'nun Kovid-19 ve İş Dünyası raporunda, koronavirüs sebebiyle işletmelerin kapatılmasının, 2,7 milyar çalışanı etkilediği açıklandı. Rapora göre , inşaat sektörü koronavirüs salgınından orta seviyede etkilenecek...

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Koronavirüs inşaat sektörünü etkileyecek mi?

Seramiksan Türkiye Satış Müdürü M. Süreyya Çağlar yaptığı açıklamada, "Koronavirüsten dolayı başta turizm olmak üzere birçok sektör etkilenecek. Turizmin etkilenmesi inşaat sektörünün de etkilenmesi demek" dedi.

 Kapıkule Sınır Kapısı inşaatı devam ediyor!

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Kapıkule Sınır Kapısı sahasında başlatılan inşaat çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması hedeflediklerini dile getirdi...

Bedesten Çarşısı inşaat çalışmaları Haberi

Bedesten Çarşısı inşaat çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Aziziye Camii ve Bedesten Çarşısı civarı kaldırım ve trevatuar çalışmaları vatandaşları ve esnafları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Uzun zamandır devam eden çalışmalar yüzünden esnaflar, günü siftah bile yapmadan kapatıyorlar. Birçok esnaf ise iflas bayrağını çekmeye hazırlanıyor. Vatandaşlar ise uzayan ve bitmek bilmeyen çalışmalar yüzünden yıllardır alışveriş için kullandıkları Bedesten Çarşısı yerine AVM'leri tercih etmeye başladıklarını ifade ediyorlar. 


"SİFTAH YAPMADAN DÜKKÂN KAPATIYORUZ" 

Bedesten esnaflarında Muhammet Gök, çarşı ve camii civarındaki çalışmaların elbet biteceğini fakat bittiği zaman herhangi bir açık dükkânın kalmayacağını belirterek, "5-6 aydır kademeli olarak alt yapı çalışmaları sürüyor. Sürekli bir şantiye alanı görünümü var. Önce Aziziye Camii için yenileme çalışmaları yapıldı. Ortalık yine şantiye alanı gibiydi. Sonra Bedesten Çarşısı çalışmaları yapıldı. Şimdi ise trevatuar...