28 / 07 / 2024

Beğenme koşuluyla satış

Beğenme koşuluyla satış

Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile taşınır malların satışlarına ilişkin yasal esaslara Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre örnek üzerine satış nedir? İşte diğer satış türleri..

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Live In Beşevler satışta! Telimler Mart 2024'te!

Taşkoyan İnşaat tarafından inşa edilen Live In Beşevler konut projesinde satışlar devam ediyor. Proje kapsamında 28 adet daire inşa edilecek. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Gelir testi yaptırana devletten destek var! 

Çocuklar 18 yaşına kadar, liseye devam eden gençler 20 yaşına kadar ve üniversite öğrencileri de 25 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortası'nın avantajlarından yararlanabiliyor. Ayrıca, üniversiteyi bitirdikten sonra 25 yaş sınırını aşmamak koşuluyla 2 yıl daha sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunulmak

Prim ödeme şartıyla kolay emeklilik fırsatı! Dikkat: Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor...

Milyonları kapsayan isteğe bağlı sigortalılık çok sayıda vatandaşa kolaylık sağlıyor. Sigortalı bir işte çalışmayan kişiler de aylık prim ödeme koşuluyla emekli olabiliyor. İşte detaylar...

Bu desteği kaçıran çok üzülür! Tek seferde 150 bin TL verilecek

KOSGEB ve Halkbank ortaklığı ile bir kereye mahsus olmak koşuluyla geri ödemesiz 150.000 TL kira desteği sunulacak. Bunu duyar duymaz ayrıntılarla alakalı araştırmalar başladı. Tek seferlik olmak üzere 150 bin TL kira desteği detayları haberimizde. 

Bu kadar destek ödemesi daha önce hiç verilmedi! Miktar çocuk sayısına göre belirlenecek

Devlet, gereksinim sahibi vatandaşlara yardım etmek koşuluyla destek ödemeleri yapmayı sürdürmektedir. Son açıklamalara göre, bu destek ödemeleri PTT vesilesi ile doğrudan yapılacak. detaylar haberimizde.

Akaryakıtı ucuza getirmek isteyenlere güzel haber geldi! Ziraat Bankası akaryakıt kampanyasını açıkladı!

Akaryakıt masraflarından sıkılanlara özel bir kampanya! Ziraat Bankası’ndan akaryakıt tüketicilerini sevindiren müjdeli bir kampanya geldi. Ziraat Bankası kapsamında yer alan Bankkart sahiplerinin belirli bir tutarda harcama yapması koşuluyla Lira puan kazanabilecekler. Bu sayede akaryakıt alımların

İBB, Beşiktaş'ta arsa satıyor! İstanbul'un göbeğindeki arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Dikilitaş'ta yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat arsasının ihalesi 4 Nisan'da!

Emlak Konut GYO, İstanbul Beşiktaş Akat Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturum tarihini 4 Nisan olarak açıkladı. Peki Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat arsasının büyüklüğü kaçmetrekare? Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat arsası nerede?

Üç büyüklerin finansal performansı nasıl? Üç büyüklerin finans liginin şampiyonu hangi takım oldu?

KPMG Türkiye, halka açık olan üç büyük spor kulüplerinin finansal verilerinden yola çıkarak finansal performanslarını araştırdı. Raporda; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın net satış ve hasılat gelirleri, borçluluk durumları ve özkaynaklarına ilişkin veriler değerlendirildi.

Bir ilimizle ilgili flaş bir zam haberi geldi! Hemen markete ya da bakkala koşup satın alın

Enflasyon ve maliyetlerdeki artış nedeniyle ürünlere zam gelmeye devam ediyor. Bir ilimizde de önemli bir ürüne zam haberi geldi.

En çok satılan altın ve pırlantalarda yüzde 50 indirim! Zen pırlanta çok özel fırsatlar! 12 Ekim 2022 fiyat listesi

Zen pırlanta tasarımları arasında en beğenilen, en çok satılan takılarda yüzde 50 indirim fırsatı başladı. Çok özel fırsatlar kategorisinde yayınlayan Zen pırlanta en çok satılan takıların fiyat listesini duyurdu. İşte Zen pırlanta çok özel takı fırsatları fiyat listesi 12 Ekim 2022...

Samsung Galaxy A serisi telefonlar Teknosa'da! Sınırlı stok, kaçırmayın! İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de en çok tercih edilen tekno marketler arasında yer alan Teknosa, Samsung'un en beğenilen telefonlarını satışa çıkardı! Peki, Teknosa Samsung Galaxy A telefonlar kaç TL? İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

Beğenme koşuluyla satış Haberi

Beğenme koşuluyla satış

Örnek üzerine satış nedir?

Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile taşınır malların satışlarına ilişkin yasal esaslara Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre gerçekleşen satış türleri arasında örnek üzerine satış da yer alıyor.


Örnek üzerine satış

Örnek üzerine satış, tarafların sözleşmenin konusu olan malın alıcıya veya üçüncü bir kişiye bırakılan bir örneğe ya da tespit ettikleri bir mala uygun olması üzerinde anlaşmalarıyla yapılan satıştır.


İspat yükü

Örnek üzerine satışta kendisine örnek verilen taraf, elindeki örneğin kendisine verilmiş örnek olduğunu ispat yükü altında olmayıp, örneğin biçimi değişmiş olsa bile, bu değişiklik gözden geçirmenin zorunlu bir sonucu ise, alıcının iddiası doğru sayılır. Ancak, karşı tarafın her hâlde bunun aksini ispat hakkı vardır.


Örnek, alıcının elindeyken bozulmuş veya yok olmuşsa, kusuru olmasa bile, satılanın örneğe uygun...