17 / 05 / 2024

belde isminin değiştirilmesi

belde isminin değiştirilmesi

Belde; belediyesi bulunan yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Beldeler ile ilgili yasal mevzuat Belediye Kanununda açıklanıyor. Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabiliyor. Peki belde adı nasıl değiştirilir?

Kıbrıs'ta kanun değişiyor, Türk yatırımcıların önü açılıyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, KKTC’de değiştirilmesi planlanan Mülkiyet Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Sigortalılar emeklilik hayalini kısmi emeklilikle kavuşacak! 2000 sonrası sigortalılarda şartlar değişti!

EYT'yi az bir farkla kaçırmış olanlara 3600 gün primle kısmi emeklilik imkanı. Bunun için ise şartların değiştirilmesi, yaş faktörünün esnetilmesi gündeme bulunuyor. İşte detaylar!

PTT'ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde! 

PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili soru önergesi sundu. İşte ayrıntılar...

iPhone’ların ismi mi değişiyor? iPhone’ların yeni ismi ne olacak?

iPhone’ların isminin değişmesi gündemde yer alıyor. Peki iPhone’ların ismi gerçekten değişecek mi? İşte detaylar!

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir koyda bulunan arazinin vasfının değiştirilmesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara otoyolu ihalesindeki sözleşme şartlarının değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Kuzey Marmara otoyolu ihalesindeki sözleşme şartlarının iş bitiminden sonra değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akçaabat Hıdırnebi 1 ve Hıdırnebi 2 yaylalarının statülerinin değiştirilmesi TBMM'de!

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan Hıdırnebi-1 ve Hıdırnebi-2 yaylalarının statülerinin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile Akşehir Gölü'nün kıyı kenar çizgisinin farklı tarihlerde değiştirilmesi sonucunda mağdur olan vatandaşların mülkiyet sorunlarının çözülmesi amaçlanıyor.

ABD'de Trump Plaza için isim değişikliği isteniyor!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Trump Plaza sakinleri, rezidans isminin değiştirilmesini istiyor.

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin 6'ncı maddesi değişti!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Enka İnşaat esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verildi. 

belde isminin değiştirilmesi Haberi

belde isminin değiştirilmesi

Belde adı nasıl değiştirilir?

Belde; belediyesi bulunan yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Beldeler ile ilgili yasal mevzuat 5393 sayılı Belediye Kanununda açıklanıyor. Kanuna göre, nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabiliyor. 


İl ve ilçe merkezlerinde belediye kurulması zorunlu oluyor. Peki, belde adı nasıl değiştirilir? Belde adının değiştirilmesi ile ilgili esaslar aynı kanunda madde 10'da yer alıyor.


Belde adının değiştirilmesi 

Madde 10- Bir beldenin adı, belediye meclisi üye tam sayısının en az dörtte üç çoğunluğunun kararı ve valinin görüşü üzerine İçişleri Bakanlığının onayı ile değiştirilir. Bu karar Resmî Gazetede yayımlanır. Beldenin adının değişmesi ile belediyenin adı da değişmiş sayılır. 


Belde adının değiştirilmesi ile ilgili resmi görüş örneği aşağıda sıralanıyor:


T.C 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 

(Mahalli Ġdareler Genel Müdürlüğü) 

SAYI : B050MAH006001 08 / 05 /2006 

521.2006.41.28/54003 

KONU:Görüş 


ÇAYIROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 

Gebze / KOCAELİ 

İLGİ: 16.03.2006...