07 / 05 / 2024

belediye arazi satışında kdv istisnası

belediye arazi satışında kdv istisnası

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, torba kanun ile tanınan KDV istisnasını meclis gündemine taşıdı. "Kanun ile yapılan değişiklikle belediyelere ait arsa ve arazilerin satışında katma değer vergisi alınmaması öngörülmektedir." dedi..

Arazi satışında rekor kırıldı! 

Hazine'ye ait arsalar, araziler, tarım alanları ve 2B'lerin satışına hız verilirken bir taraftan da kamuya ait konutlar elden çıkartılıyor. Paylaşılan detaylara göre geçtiğimiz sene toprak satışında adet ve gelir bazında rekor kırılmıştı.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

Trabzon SGK’dan arazi satışı! Fiyatı belli oldu!

Trabzon ili, Şalpazarı ilçesine bir arazi satışa çıktı. Arazinin bağlı tarla vasfında olduğu ve ihalenin de 16 Kasım’da yapılacağı öğrenildi.

Konya Seydişehir'deki 342 adet arazi satılıyor! İhalesi 19 Ekim'de! 

Konya Seydişehir Belediye Başkanlığı, Konya ili, Şeydişehir ilçesinde yer alan 342 adet arazi satılıyor. İşte o satış ile ilgili tüm detaylar...

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

İBB'nin Sancaktepe'deki arazi satışı araştırmasını İçişleri Bakanlığı devraldı!

İBB yönetimi, AKP dönemindeki 41.2 milyon TL'lik arazi satışında kamu zararını araştırıyordu. Dosyayı İçişleri Bakanlığı devraldı.

Yabancılar ilk 6 ayda 3.1 metrekare arazi satın aldı!

Yabancılar, Türkiye'de 2020'nin 6 ayında 3 milyon 141 bin 911 metrekare arazi satın aldılar. En çok arazi satın alanlar Almanlar olurken, konut alımında başı İran çekti.

Konutta fahiş zamlar, yatırımcıları arazi satışına yönlendirdi!

Müteahhitler, fahiş zam yaparak, tarımsal arazi seçeneğini görünür kıldı. Düşen kredi faizleri sebebiyle konuta yönelenlerin fahiş zamlar karşısında ortada kalıyor olması yatırımcıları arazi satışına yönlendirdi. 

Kanal İstanbul güzergahında arazi satın alındığı iddiaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi güzergahında arazi satın aldığı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinop'ta mezarlık yeri için arazi satın alınacak!

Sinop'un Gerze ilçesinde belediye mezar arayışına girdi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mezarlık için uygun bir alan bulunmaması sebebiyle arazi satın alınacağını belirtti.

Yabancılara gayrimenkul satışında dikkat edilmesi gerekenler!

Zingat.com, yabancı yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarının artış göstermesi üzerine, yabancı yatırımcılara emlak satışında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

belediye arazi satışında kdv istisnası Haberi

belediye arazi satışında kdv istisnası



MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, torba kanun ile tanınan KDV istisnasını meclis gündemine taşıdı. "Kanun ile yapılan değişiklikle belediyelere ait arsa ve arazilerin satışında katma değer vergisi alınmaması öngörülmektedir." diyen Karakaya "Değerli milletvekilleri, mevcut kanun hükümlerine göre zaten bu alanda iki yıllık arsa ve araziler için katma değer vergisi olmadan satış yapılabilmektedir. 


Bundan dolayı, bu sürenin kaldırılmasındaki amaç maalesef anlaşılamamaktadır. İki yıldan önce edinilen ve akabinde satılması gereken hangi arsanın ya da arazinin olduğu da bir muammadır. Tasarının madde gerekçesinde de açık bir şekilde düzenlemenin neden yapılmadığına dair bir bilgi maalesef bulunmamaktadır. Tasarının madde gerekçesinde açık bilgi olmamasının yanında, sözlerimin başında da belirttiğim gibi, kanunların muhakkak açık bir şekilde olması gerekiyor ve daha önceden Katma Değer Vergisi Kanunu istisnası...