29 / 04 / 2024

belediye elektrik sorunu

belediye elektrik sorunu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, belediyelerin elektrik borçlarının yüzde 75 yapılandırıldığını belirterek, "Belediyeler, bize 743 milyon liralık yapılandırma sundular" dedi.

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

Ankara Gölbaşı’ndaki imar planı sorunu çözüldü!

Ankara Gölbaşı’ndaki  74 parselde yaşanan imar planı sorunu çözüldü. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yaşanılan problemin kesin olarak çözümlendiğini söyledi. Bu parselde bulunan üç okula yeni alan açıldığı belirtildi. 

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ortak hareket çağrısının ardından AK Parti ve MHP'den tapu sorununun çözümünde olumlu sinyaller verildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için dikkatli, hassas bir çalışma yapılıyor" dedi.

İzmir Alsancak'taki elektrik fabrikası çürümeye terk edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikası için yapılan ihalenin iptal edildiğini anımsatarak tarihi binanın çürüdüğünü dile getirdi.  

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros’un dönüşüm sorunu KİPTAŞ’la çözülecek!

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nin imar durumlarının da çıktığını dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Biz elimizi taşın altına koyarak KİPTAŞ ile birlikte bu sorunu çözmeye çalışacağız" dedi.

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'de Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,10 kişinin tapusunu teslim etti.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

Pendik Sülüntepe'deki tapu sorunu çözüldü!

Sülüntepe Mahallesi ‘806 parsel’deki 75 adet gecekondunun tapu sorunu çözüöe kavuştu. Belediye Başkanı Ahmet Cin’in girişimleriyle Milli Emlak Müdürlüğünden devralınan parselin hak sahiplerine satışı başladı. 

Kartepe Bahçekent'in iskan sorunu çözülüyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman'ın başlattığı Uzunçiftlik Mahallesi S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde bulunan 534 dairenin iskan sorunu çözülüyor.

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

Elbistan'da konut mağdurlarının sorunu çözülecek!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Saraykent Mahallesi’nde evleri yıkılan ve yüklenici firma tarafından yapılmayan konut mağdurlarıyla buluştu. Gürbüz, ''Bu sorunu çözeceğiz, mağdurların yanınızdayız'' dedi.

belediye elektrik sorunu Haberi

belediye elektrik sorunu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, belediyelerin elektrik borçlarının yüzde 75 yapılandırıldığını belirterek, "Belediyeler, bize 743 milyon liralık yapılandırma sundular" dedi.


Yıldız, Bakanlıkta Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'ni kabul etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, özelleştirmelerden önce elektrik piyasasını, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TEDAŞ) yönettiğini hatırlattı. O dönemde TEDAŞ'ın 1 milyar lira alacağı olduğunu ifade eden Yıldız, "Özel şirketlerin de o kadar alacağı var. Dolaysıyla yaklaşık 2 milyar liralık bir alacak var. Şu ana kadar belediyeler, toplam alacaktan yüzde 75'ine olumlu cevap verdi ve 743 milyon liralık bir yapılanma bize sundular. Bunu ödüyor olmaları halinde bu, Türkiye'nin kazancı olacaktır" diye konuştu.


Yıldız, borçlarını ödemek isteyen tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. 


Günlük borçlarını ödeyenlerin de Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine katkı sağlayacağının altını çizen...