20 / 05 / 2024

belediye İmar rant vergisi

belediye İmar rant vergisi

Ev sahibi olan vatandaştan rant vergisi almaya hazırlanan belediyelerin, bu vergiyi arsa sahiplerinden konut olarak alması önerildi. Bu teklif gerçekleşirse konutlar yoksullara kiralanacak..

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

1941 yılında Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış!

1941 yılından Belediye İmar İşleri Müdürlüğü tarafından Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış.

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı son zamanlarda sık sık gündeme gelen rant konusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmemiştir." dedi.

Tunç Soyer: 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019'da göreve geldiği günden bugüne geçen 5 yıllık çalışma dönemine dair sunum yaptı. Başkan Soyer, 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik' dedi.

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

Nadir Ataman: Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde ekip biçenler şimdi rantı izliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul arazileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde önceden ekip biçenler şimdi rantı izliyor" şeklinde konuştu.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar affını savundu!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha önceden karşı çıktığı İmar Barışı düzenlemesine sahip çıktı.

Kayseri’deki 221 villa parseli satışında flaş gelişme: 2 isim daha istifa etti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tanesini 100 bin liraya sattığı 221 villa parseli, daha sonra ihaleye ortak edilen alıcılar tarafından 300 bin liraya satılmıştı. Olaydan sonra villa parsellerinden alan AKP’li Talas Belediye İmar Müdürü Bülent Türemiş ve Fen İşleri Müdürü Metin Sami Doğramacı istif

Isparta Yalvaç'ta tehlikeli binalar yıkılıyor!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce riskli binalar tek tek tespit edilip yıkılıyor.

Alanya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Alanya Belediye Meclisi’nde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, “İmar Barışı’ndan faydalanabilirim ümidiyle kaçak yapıya yönelen vatandaşlarımıza tavsiyem boşa zarar etmesinler. Hepsini tek tek yıkacağız” diye uyardı.

İmar rantı sağlamayan plan askıda! 

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, bugünkü yazısında, Avcılar Belediye Meclisi'nin oybirliğe aldığı imar rantı sağlamayan, sadece evlerin yenilenmesini amaçlayan kararı anlattı...

belediye İmar rant vergisi Haberi

belediye İmar rant vergisi

Gayrimenkul değer artışından vergi ve pay almak için düzenleme hazırlayan hükümet, belediyelere kalacak payın tahsil edilme ve kullanımına ilişkin alternatif model arayışına girdi. TBMM Plan ve Bütçe komisyonu Başkanı Recai Berber, imar sonucu ortaya çıkacak rantın nakit yerine belediyelere konut olarak ödenmesini, bu konutların da yoksullara geçici tahsis edilmesi önerisini getirdi.


VATANDAŞ 5 YIL OTURSUN


Berber, “imar değişikliği sonrası ortaya çıkacak rantın belediyelere ve kamu kurumlarına nakit ödenebilmesi için konutun satılması gerekiyor. Oysa konutlar hemen satılmayabilir. Diyelim ki konutlar satılmadı, o zaman nasıl tahsilat yapılacak? Dolayısıyla en kolay çözüm olarak değer artışının karşılığının konut olarak alınmasıdır” diye konuştu. recai Berber, sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin değer artışı sonrasında 10 konut üretilmişse bunun 4’ü, 5’i ya da 6’sı gibi kanunla belirlenecek bir...