08 / 05 / 2024

belediye işgal harcı kaç TL

belediye işgal harcı kaç TL

İşyeri açma izni harcı, tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı, işgal harcı, eğlence vergisi ile ilan ve reklam vergisi tarifeleri belirlendi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği...

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Belediye iş yeri ve arsa satacak! İhalesi 28 Kasım'da!

Amasya İli Suluova Belediye Başkanlığı, Amasya Suluova'da yer alan arsa ve iş yerlerini satışa çıkardı. Satış ihalesi Suluova Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Belediye işçilerine kadro gelişmesi! Reform niteliğinde adımlar atılacak! Açıklamalar peş peşe geldi!

Belediye işçilerine kadro düzenlemesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında yaptığı açıklamada çalışmanın neredeyse bittiğini söylemişti. Peki, Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? İşte detaylar...

Belediye işçilerine kadro müjdesi! Bakan Bilgin son dakika açıklamasıyla duyurdu!

Geçici işçilere kadro düzenlemesinin Resmi Gazete'de açıklanmasının ardından belediye şirket işçilerine kadro için ayrıntılar sorgulanıyor. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den flaş bir açıklama geldi.

Belediye iş yeri ve akaryakıt istasyonu satacak! İhalesi 30 Mart'ta!

Karabük Belediye Başkanlığı, Karabük'te yer alan 3 iş yeri ve bir arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 30 Mart tarihinde yapılacak.

2023’te belediye işçilerine kadro gelecek mi? Meclis gündemine geldi! İşte herkesin merak ettiği o sorunun cevabı...

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile alakalı 12 maddelik taslak metin 12 Ocak 2023 tarihinde TBMM gündemine geldi. 2023’te belediye işçilerine kadro gelecek mi? İşte detaylar...

Belediye iş alımları başladı! KPSS’siz belediye personeli olun! İşte detaylar!

Belediye personel alımları resmen başladı. İş arayanların önceliklerinden biri de belediye alımları olmaktadır. İşte detaylar!

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Asgari ücretten sonra bir ilimizde daha işçilere dev zam! Maaşlara yüzde 50 zam geldi

Türkiye genelinde asgari ücretin yükselmesinin ardından belediyeler de işçilerine zam yapmaya devam ediyor. Son olarak bir ilimizde daha belediye işçilerine yönelik yüzde 50 zam yapıldı.

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

belediye işgal harcı kaç TL Haberi

belediye işgal harcı kaç TL


Turizm sezonu sürerken yeni kurulmuş veya belde/mahalle iken belediye olmuş bölgelerde belediyelerin eğlence mekanlarından alacağı eğlence vergisi tarifesi belli oldu. Beş yıldızlı otellerde bar, pavyon, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kabare, dansing gibi eğlence yerlerinde çalışılan her gün için ne kadar eğlence vergisi alınacağı bugün (11 Temmuz 2014 Cuma) tarihli ve 29057 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 45) ile netleşti. 


Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği, dükkan, sokak ve kaldırım üzerine alınacak reklamlar için ilan ve reklam vergisi, işgal harcı, metrekare büyüklüğüne göre işyeri açma izni harcı ile tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı kanuni tarifelerini belirledi. 


İşte o tebliğ; 


Maliye Bakanlığından:

BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 45)


1. Kapsam


Bilindiği üzere, 6527 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması...