03 / 05 / 2024

Belediye Meclis üyesi Mualla Akgün

Belediye Meclis üyesi Mualla Akgün

İzmir’in Ödemiş ilçesine 35 kilometre mesafede yer alan Lübbey köyünde, Ödemiş Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucu 48 ev tescillendi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'da emekçiler fahiş kiralar sebebiyle zor günler geçiriyor. Bodrum Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada memurların tayin talep ettiğini, gardiyanların “Cezaevinde koğuş açın orada kalalım.” dediğini kaydetti.

Nadir Ataman: Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde ekip biçenler şimdi rantı izliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul arazileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde önceden ekip biçenler şimdi rantı izliyor" şeklinde konuştu.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

Bergama'daki kamulaştırmaya ev sahiplerinden tepki!

Antik Selinos Kanalı’nda yapılacak restorasyon sebebiyle o bölgede yaşayan vatandaşlar oldukça tedirgin. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve CHP’li Bergama Belediye Meclis Üyesi Ali Bor, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul'u hangi şirket yapacak?

İBB ve Bakirköy CHP Belediye meclis üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Ergene Belediyesi'ne ait arsanın değeri altında satıldığı iddiası!

Tekirdağ'ın Ergene Belediyesi bağımsız belediye meclis üyesi Doğan Akar, belediye mülkü bir arsanın değeri altında satıldığını iddia etti...

Yozgat'taki Şifa Hastanesi binası ihalesi tartışmalara neden oldu!

Yozgat Belediyesi, eski hastane arazisini yeşil alan yapmak amacıyla satın almak istedi. Fakat ihaleyi arsaya yeni bina yapmak isteyen belediye meclis üyesi aldı...

Bursa'daki dev turizm projesine ihale oyunu mu engel oluyor?

Bursa’da, işadamı Celal Gökçen’in hayata geçirmek istediği dev turizm projesine, CHP’li bir belediye meclis üyesi ve mafya işbirliği ile yapılan ihale oyununın engel olduğu iddia edildi...

Menemen şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddiası!

AK Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddia edildi.

Belediye Meclis üyesi Mualla Akgün Haberi

Belediye Meclis üyesi Mualla Akgün

CHP’li eski Belediye Meclis üyesi Mualla Akgün, köydeki mülk sahiplerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hibe fonlarından yararlanabilmesi için rölöve projelerinin onaylandıktan sonra konut sahiplerine teslim edilmesini istedi. 


Osmanlı döneminde askerlerden kaçan eşkıyaların saklandığı bölge olması nedeniyle dikkatleri üzerine çeken Lübbey’de, İzmir 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu minaresiz 1 camiyle birlikte 48 evi tescilledi. Askıya çıkarılması ve itirazların olası değerlendirilmesinin ardından tesciller kesinleşecek. Daha sonra koruma imar planı çalışmalarına başlanacağını belirten, eski Belediye Meclis Üyesi, yüksek mimar Mualla Akgün, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü öğrencilerinin yaz okulundaki çalışmalarını hatırlattı, “Öğrenciler, başlarında hocaları ile birlikte her yaz Birgi’ye gelip, tarihi tescilli evlerde rölöve çalışmaları yaptı.


Onaylı projeler vatandaşın eline verilirse, mülk sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapım süreci...