07 / 05 / 2024

belediye meclisi seçimleri

belediye meclisi seçimleri

Belediye meclisinin nasıl oluşması gerektiğine ilişkin esaslar, 5393 sayılı Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, belediye meclisi nasıl oluşturulur? İşte belediye meclisi esasları...

Esenler Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra Esenler Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz bu meclis salonunda oturan her bir arkadaşımızı kendimize yakın çalışma arkadaşı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Isparta Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Isparta Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Isparta Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti.

Kumluca Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyeleri seçti!

Kumluca Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda verilen kararla imar komisyonu üyeliklerine ve Ali Kurşunlu, Sait Kaya, Şefik Durdaş, Feride Salur ve Ramazan Oktay ise plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine seçildi.

Seyhan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu'nu seçti!

Seyhan Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Nisan toplantısında komisyon üyeleri belirlendi.

Kozan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Kozan Belediye Meclisi’nin 2016 yılının faaliyet raporları görüşüldü ve 2017 yılında hedefleri ortaya konuldu. Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerin seçti.

Ceyhan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Ceyhan Belediye Meclisi 2017 yılı Nisan ayı olağan toplantısı Alemdar Öztürk’ün başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda imar komisyonuna Murat Yürük, Zafer Topaloğlu, Mustafa Korkmaz, Mustafa Özdemir ve Abdi Öztürk seçildi.

Esenler Belediye Meclisi 6 Haziran'da toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem 2016 Haziran Ayı Meclis Toplantısı, 6 Haziran Pazartesi günü yapılacak. Meclis toplantısı, Esenler Belediye Başkanlığı'ndaki Meclis Salonu'nda saat 15.00’te başlayacak.

Esenler Belediye Meclisi 2 Mayıs'ta toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem 2016 Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, 2 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Meclis toplantısı, Esenler Belediye Başkanlığı'ndaki Meclis Salonu'nda saat 15.00’te başlayacak.

Akçadağ Belediye Meclisi imar komisyonu üyelerini seçti!

Akçadağ Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda komisyon seçimleri yapıldı. Akçadağ Belediye Meclisi imar komisyonu üyelerini seçti.

Tokat Belediye Meclisi imar komisyonu üyelerini seçti!

Tokat Belediye Meclisi Nisan Ayı Gündem Maddelerini görüşmek için Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu Başkanlığı'nda toplandı. İl Özel İdaresi Meclis Toplantı salonunda yapılan görüşmede, gündem maddeleri hakkında görüşüldü.

Edremit Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri seçildi!

Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka'nın meclise sunduğu bir yıllık çalışma raporu kabul edildi.

Çekmeköy Belediye Meclisi imar komisyonu üyelerini seçti!

Her ayın ilk haftası yapılan Çekmeköy Belediye Meclisi'nin Nisan ayı birinci oturumu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleşti.

Gölbaşı Belediye Meclisi imar komisyon üyeleri belli oldu!

Gölbaşı Belediye Meclisi'nde mecliste faaliyet gösterecek olan ihtisas komisyonları ile meclis başkan vekilleri ve meclis katipleri seçildi. İşte imar komisyonu üyeleri Ferit Yılmaz, Rıza Kuyrukçu, Nusrettin Şanver, Nevzat Dulkadir, Ali İhsan Tunç.

belediye meclisi seçimleri Haberi

belediye meclisi seçimleri

Belediye meclisi nasıl oluşturulur?

Belediye meclisinin nasıl oluşması gerektiğine ilişkin esaslar, 5393 sayılı Belediye Kanununun 19 uncu maddesine dayanılarak hazırlan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, meclis, mahalli idareler seçim sonuçlarının ilânını takip eden beşinci gün belediye başkanının başkanlığında kendiliğinden toplanır. Başkan tarafından meclisin en genç iki üyesi geçici kâtip olarak davet olunuyor. 


Başkanlıkça yoklama yapılarak salt çoğunluğun mevcut olduğu tespit edildikten sonra meclis, birinci ve ikinci başkan vekillerini, en az iki kâtip üyeyi seçer. Kâtip üyeler seçildikten sonra en genç iki üye yerlerini seçilmiş kâtip üyelere bırakırlar. Peki, belediye meclisi nasıl oluşturulur?


Belediye meclisi seçimleri yönetmeliğin madde 19, 20, 21, 22 ve 23. maddelerinde açıklanıyor.


Başkan vekilleri ve katip üyelerin seçimi

Madde 19 — Meclis, mahalli idareler seçiminden sonraki ilk toplantısında, üyeleri...