18 / 05 / 2024

belediye olan köylerde emlak vergisi

belediye olan köylerde emlak vergisi

Emlak vergisi kanunu madde 4/u ve madde 14/g gereğince köyde yer alan taşınmazlar da emlak vergisinden muaf tutuluyor. Belediye olan köylerde emlak vergisi muafiyeti kalkar mı? İşte köylerde emlak vergisi..

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Gümüş fiyatları 19 liraya dayandı! Gümüşü olan köşeyi döndü! 23 Haziran Cuma gümüş alış satış fiyatı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselen gümüş fiyatları 19 liraya dayandı! Gümüşü olan köşeyi döndü! 23 Haziran Cuma gümüş alış satış fiyatı.

Gram altın zirveye bir adım daha yaklaştı! 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü! 

Gram altın bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrasında sıkılaştırmaya gideceğine yönelik gelen mesajlar ve bankacılık krizi dair endişelerin artmasıyla zirveye bir adım daha yaklaştı. 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü.

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

Ne altın, ne dolar, elinde euro olan köşeyi döndü! Öyle bir yükseldi ki.. Görenlerin ağzı 1 karış açık kaldı

Euro, ABD enflasyonun gerilemesi ile yükselişe geçerken, Temmuz ayı seviyelerine ulaştı. Ne altın ne dolar, elinde euro olan köşeyi döndü! Euro öyle bir yükseldi ki, görenlerin ağzı 1 karış açık kaldı. Son dakika euro kuru...

Koronavirüs sonrası köylerde emlak piyasası hareketlendi!

Pandemi ile beraber çok sayıda vatandaş izole yerleri tercih ediyor. Kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar köylerde ev satın almaya başladı. 

Kentten köye taşınanlara 435 bin TL yardım! 

Kente olan göçün artmasıyla köylerde oluşan nüfus problemin ortadan kaldırılması için hükümetler tarafından teşvik politikaları hayata geçiriliyor. Öyle ki bazı köylerde taşınanlara 435 bin TL yardım yapılıyor. 

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Tunç Soyer: Kültürpark güçlü bir anayasaya kavuştu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in en önemli tarihsel miraslarından biri olan Kültürpark güçlü bir anayasaya kavuştu” dedi. Kültürpark'ta yeşil alan artacak...

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Dereli, Doğankent ve köylerde 612 bağımsız bölümden oluşan proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selde zarar gören Giresun'un Dereli ve Doğankent ilçeleri ile köylerde inşa edilecek 612 bağımsız bölümden oluşan projeyi tamamladıklarını belirtti. 

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Arnavutköy Küçük Sanayi Tesisi Projesi hazır!

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı Haraççı’ya inşa edilecek olan olan Küçük Sanayi tesisi hakkında da bilgi verdi.

belediye olan köylerde emlak vergisi Haberi

belediye olan köylerde emlak vergisi

Belediye olan köylerde emlak vergisi!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Ancak, emlak vergisinde bazı taşınmazlar vergiden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi kanunu madde 4/u ve madde 14/g gereğince köyde yer alan taşınmazlar da emlak vergisinden muaf tutuluyor. Ancak emlak vergisinden muaf olan köyün belediye olması durumunda bu durum değişiyor.


03/07/2001 tarih ve B.07.0.GEL.0.66/6685-4412/35670 sayılı özelge gereğince belediye olan köylerde emlak vergisi muafiyeti kalkıyor. Köyde yer alan taşınmaz mallar için artık emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. İlgili özelge hükümleri şu şekilde sıralanıyor:


Özelge esasları:

"Bilindiği üzere, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 4/u ve 14/g maddelerinde, belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan bina ve arazilerin kiraya verilmemek şartıyla bina ve arazi vergisinden daimi muaf tutulacağı, ancak anılan yerlerde bulunan ve...