20 / 05 / 2024

Belediyelerin yetki İsteği

Belediyelerin yetki İsteği

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kentle ilgili tüm yetkilerin yerel yönetimlere verilmesinden yanayız. Ancak o zaman şehirler gerçek değerine kavuşabilir." dedi.

ATEM Başkanı'ndan Belediyelere çağrı: Konut sektöründeki sorunlar sizlerin katkılarıyla çözülecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı 31 Mart’ta yapılan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Konut sektöründe yaşanan sorunların belediyelerin de vereceği katkılarla çözüleceğini söyleyen Akçam, ATEM olarak belediyelerle iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

İşten çıkarma dalgası büyüyor! 2 şirket daha küçülmeye gideceğini açıkladı!

Son dönemde dev şirketlerden üst üste işten çıkarma açıklamaları gelmeye başladı. Twitter’ın ardından Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın bağlı olduğu Meta’dan işten çıkarma haberi geldi. Son olarak işten çıkarma dalgasına Citigroup ve Barclays de katıldı. Gerekçe ise gelirlerdeki düşüş.

Benzin ve motorin fiyatları artmaya devam ediyor! Üst üste 3. zam! İşte 7 Ekim 2022 fiyat listesi

Akaryakıt fiyatları yine yukarı yönlü değişti. Vatandaşlar indirim beklerken bugün üst üste 3. zam geldi.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı.

Belediyelerin gayrimenkulleri bedelsiz tahsis edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

Yetki belgesi almamış emlakçılar için yeni düzenleme yolda! 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnafları Derneği Başkanı  Erkan Cebeci, yetki belgesi alamamış emlak danışmanlarına yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Emlak işletmeleri web tapudan yetki talep edebilir mi?

Kullanımı git gide yaygınlaşan Webtapu uygulamasıyla yetki belgeli emlak işletmeleri taşınmaz maliklerden yetki talep edebilecek.

İş GYO borçlanma aracı ihracı için yetki verdi!

İş GYO tarafından değişken faizli borçlanma aracı ihracı kurumun yetkilendirilmesi hususunda Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verilmesine karar verildi. 

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Yetki belgesiz emlak işletmelerine dikkat!

Sahte ilanlarla müşteri çekmeye çalışan yetki belgesiz aracılar gerek gayrimenkul sektörüne gerekse de tüketicilere zarar verdiğini dile getiren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Düşük fiyatlı, hatalı konumlu, sahte resimli ilanlar için tüketiciler ihbar sistemlerini kullanabilir" şeklinde ko

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat'ta yapılacak!

Milas'ta emlak danışmanlarına getirilen yetki belgesi zorunluluğu için sınavlar 03-04-05 Şubat tarihinde Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından yapılacak.

İBB Meclisi'nde riskli konutların dönüşümü için yetki tartışması!

İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, sosyal konutların deprem riskine karşı ihtiyaç ve hak sahiplerine kiralanıp satılabilmesi için üçüncü kez yetki sağlamadı. 

Manisa'da kira indirimi için encümene tam yetki!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait kiracılar için kira indirimlerinin yapılmasına yönelik encümene tam yetki verdi.

Belediyelerin yetki İsteği Haberi

Belediyelerin yetki İsteği

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Başkanlar Zirvesi", birlik üyesi belediye başkanlarını kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da bir araya getirdi. Bu sene 40'ıncı yılını kutlayan Marmara Belediyeler Birliği'nin Uludağ Ağaoğlu My Mountain Otel'de gerçekleştirilen "Başkanlar Zirvesi" ne, birlik üyesi yaklaşık 100 belediye başkanı katıldı. 



BİLGİ PAYLAŞIMI 

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, buradaki konuşmasında, her yıl belirli zamanlarda belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Altepe, etkinliğin Uludağ'da yapılmasının kış turizminin merkezinin tanınması açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, "Bursa'nın 'Keşiş Dağı'Uludağ, kentin önemli bir değeri. Büyük hazinelerin üzerindeyiz Bursa'da. Bu zirvenin güzel Bursa'da gerçekleştiriliyor olması benim için ayrı bir gurur kaynağı. Bursa, en hızlı gelişen 4. şehir oldu. Şehirlerin değerleri,...