29 / 04 / 2024

Belediyenin işhanları

Belediyenin işhanları

1984 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'un göbeğinde kaçak inşaat yaptırıyormuş. Belediye, Perşembe Pazarı'nda 3. derecede tarihi bir yapıyı yıkarak kazandığı arsaya, Başkan'ın sözlü emriyle kaçak işhanı yaptırmaya başlamış.

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

Bu haber iş arayanlara bayramı yaşatacak! 86 belediyede birden ilan açtı! Biri size uygun olabilir!

Bir işi bulunmayan ve yeni bir iş arayışında olanlar için müjde gibi haber geldi. 86 belediyenin yeni eleman almak için açtığı ilanlarla binlerce kişi  işe alınacak. Peki hangi belediyede ne tür işler var?  Başvuru nereye yapılacak? Hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar…

İETT'den öğrenci akbili fiyatlarına zam sürprizi! Belediyenin zam teklifi sonrası işte son akbil fiyatları

İETT'nin öğrencilere öğrenci kimlik kartı karşılığı verdiği öğrenci akbillerine zam talebi sonrası yeni fiyatlar merak ediliyor. Aylık öğrenci akbili kaç lira oldu, İETT'nin öğrenci akbillerine ve normal geçişler için de istediği zam sonrası öğrenci akbili, tam akbil dolum ücretleri ne kadar oldu?

Bergama'da millet bahçesi için esnaflar tahliye ediliyor!

Bergama'da millet bahçesi krizi devam ediyor. Millet bahçesi projesi kapsamında belediyenin esnafa tahliye emri verdiği belirtildi.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Malatya Yeni Sanayi Sitesi'nde 2 bin 400 iş yeri inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2021 projeleri için sunum yaptı. Belediyenin yeni projeleri içerisinde Yeni Sanayi Sitesi için 2 bin 400 inşaatı da yer alıyor. 

Yapı Kullanma İzin Belgesi örneği 2021!

İnşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvuru yapabiliyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınıyor? İşte Yapı Kullanma İzin Belgesi örneği 2021...

Bursa Çarşıbaşı için 34 proje yarışacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı için Kentsel Tasarım Projesi’nin belirlenmesi için düzenlediği yarışmada başvuru süresi sona erdi. Yarışmaya 34 proje katılım sağladı.

Samsun Büyükşehir vakıflar için 903 bin TL kira ödedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci yurdu olarak kiralanan 2 binanın daha sonra bir vakfa devredildiği ve kira bedellerinin de belediye tarafından ödendiği belirlendi. Sayıştay belediyenin 2 bina için 2019'da 903 bin 310 TL (KDV hariç) bedel ödediğini belirledi.

Konya'da belediyenin eğitim için verdiği dükkanlar emlakçı ve çaycılara kiralandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ibadet ve eğitim amaçlı verdiği dükkanları cami derneğinin ticareti amaçlı kullanıma açtığı ve çaycıya, emlakçıya kiraladığı belirlendi. Sayıştay, derneğin dükkanları amacı dışında kullandığını belirtti.

Şişli Belediyesi, sahte imzayla otoparklarını tahliye mi ettirdi?

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin  ilçedeki 5 otoparkı 2023’e kadar işletme hakkı bulunan Monarch şirketinden devretmesini istedi. Diğer yandan şirket talebi reddedince Belediyenin sahte imzayla şirketten otoparkı boşaltmalarını talep ettiği iddia edildi. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Belediyenin işhanları Haberi

Belediyenin işhanları



Belediye, İstanbul'un göbeğinde kaçak inşaat yapıyor


İstanbul Belediyesi, İstanbul'un göbeğinde kaçak inşaat inşaat yapıyor. Belediyenin Perşembe Pazarı'nda 3. derecede tarihi bir yapıyı yıkarak kazandığı arsa üzerinde başlattığı 6 katlı kaçak işhanı inşaatının kaba bölümü tamamlandı. Halk arasında ''Çöpçü Koğuşu'' olarak bilenen Arapcami Mahallesi Yemeniciler Caddesi'ndeki tarihi yapının yerine yapılan işhanının ağustos ayında tamamlanarak kiraya verileceği öğrenildi.




BELEDİYE YIKTIĞI TARİHİ YAPININ YERİNE KAÇAK İNŞAAT YAPIYOR


   İSTANBUL Belediyesi, İstanbul'un göbeğinde kaçak inşaat yapıyor. 

   Belediyenin, Perşembe Pazarı'nda, Arapcami Mahallesi Yemeniciler Caddesi'nde, 3....