10 / 05 / 2024

belediyeye başvurulması gereken tadilatlar nelerdir

belediyeye başvurulması gereken tadilatlar nelerdir

Hangi tadilatlar için belediyeye başvurulmalıdır detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev sahiplerini şok eden haber: Artık bu paralar kiracı ile beraber ödenecek!

Ev sahibi ve kiracılar arasında çözümlenmesi gereken sorunlarda arabuluculuğa başvurulması halinde ortaya çıkan masraflar, artık kiracılar ve ev sahipleri ile birlikte ödenecek.

EYT’lilere vergi muafiyetinde tüm şartlar belli oldu! İşte tüm ayrıntılarıyla merak edilenler!

2023’te emekli olan EYT'liler yeni yıl itibarıyla emlak vergisinden muaf olacak. Vergi muafiyeti için brüt 200 metrekareyi geçmeyen evde kendisinin ikamet etme zorunluluğu bulunmuyor. Muafiyet için belediyeye yazılı olarak başvurulması gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Kızılaydan yardım parası! 5 bin TL almak için detaylar! 

Türkiye vatandaşlarına 5 bin TL Kızılay’dan yardım desteği geldi! Bu destek ihtiyaç sahibi ilgilendiriyor. Türkiye’de yardıma ihtiyacı olan aileler Kızılay’ın bu desteğinden yararlanabilecek. Yardım kampanyasından yararlanmak için belirli başvuru koşullarının sağlanması ve zamanında başvurulması ger

Evine elektrik faturası gelenler hemen baksın! 30 Haziran’a kadar başvurulması gerekir!

Evine elektrik faturası gelenlere duyuru yapıldı. 30 Haziran tarihine kadar başvurmanız gerekiyor. İşte detaylar!

Dar gelirli aileler mutlaka değerlendirmeli…Devlet bu hanelere 15 bin TL ödüyor!

Sosyal yardım ödemeleri kapsamında dar gelirli ailelerin mutlaka başvurması gereken yardımın koşulları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlendi. Ödemeler 12 ay boyunca kesintisiz yapılıyor ve yılda 15 bin TL geri ödemesiz olarak veriliyor. İşte başvuru şartları…

SGK'dan EYT açıklaması! 'Emekli olur' detayı dikkat çekti

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK), EYT'ye ilişkin düzenleme kapsamında sigortalılara aylık bağlanabilmesi için işten ayrılış bildirgelerinin verilmesi sonrası "Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi" ile başvurulmasının yeterli olacağı ifade edildi.

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Akiş GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuracak!

Akiş GYO, 1 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanının 2022- 2026 dönemi için 5 yıl süre ile uzatılabilmesi için gerekli izinlerin alınmasını teminen T.C. Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verdi.

Avrasya GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuracak!

Avrasya GYO, 2022 yılı sonunda dolacak olması sebebiyle mevcut kayıtlı sermaye tavanı değiştirilmeden süresinin 5 yıl (2022-2026) daha uzatılması amacıyla gerekli izinlerin alınmasını teminen T.C. Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verdi.

Emekliler dikkat! Yarına kadar başvurulması gerekiyor!

Ziraat Bankası tarafından emekliler için son dakika müjdesi geldi. Ziraat Bankası tarafından sunulan kampanyanın detayları neler? İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren o kampanyanın başvuru şartları ve koşulları...

Ziraat GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuracak!

Ziraat GYO "Faaliyet Kapsamı Faaliyet Yasakları Yatırım Sınırlamaları" başlıklı 4. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı 'na başvurulmasına karar verildi.

belediyeye başvurulması gereken tadilatlar nelerdir Haberi

belediyeye başvurulması gereken tadilatlar nelerdir

Hangi tadilatlar için belediyeye başvurulmalıdır?

Bir gayrimenkul üzerinde yapılacak bazı tadilatlar için belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki, hangi tadilatlar için belediyeye başvurulmalıdır, işte yanıtı:


Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması yeniden ruhsat alınmasına bağlı oluyor. Söz konusu gayrimenkulün niteliği ve brüt alanı değişmiyorsa belediye başvurusu yani ruhsat, hiçbir vergi, resim ve harç istenmiyor.


Ayrıca, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe uygun olarak mahallin hususiyetine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi olmuyor.


Belediyeler veya valilikler mahallin ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve...