02 / 10 / 2024

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza

Emlakçılar, 'korsan' ya da 'ayakçı' olarak tabir edilen fırsatçılara karşı mücadele başlattı. Mersin Oda Başkanı Madenli, sahte emlakçılara para ve hapis cezası verilebileceğinden söz etti.

Emlakçılara, 'ceza yememek için yeni sözleşme yapın' uyarısı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada  emlak ilan fiyatında fahiş artışlarına giden emlak işletmelerine para cezası kesildiğini dile getirerek, hem konut sahiplerini hem de vatandaşları yeni bir sözleşme yapmaları şeklinde uyardı. 

Mert Başaran fırsatçılara ateş püskürdü! Fırsatçı emlakçılara uygulanan ceza altın fırsatçılarına da uygulansın!

Ekonomist Mert Başaran, konut fiyatlarını artıran fırsatçılara uygulanan cezanın altın fırsatçıları için de uygulanması gerektiğini söylüyor.

Emlak ilanlarındaki fahiş artışa Bakanlıktan darbe! Fırsatçı emlakçılara 11,7 milyon lira ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı tarafından emlak ilan fiyatlarında fahiş artışa giden 117 emlak işletmesine 11 milyon 700 bin lira ceza kesildi.

Fırsatçı emlakçılara ceza kesilmeye başlandı! Tebernüş Kireçci'den Bakanlığa çağrı: Müteahhitler de unutulmamalı!

Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberleri üzerine ilan fiyatlarını yükselten fırsatçı emlakçılara ceza kesmeye başladı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, fırsatçı müteahhitlerin de unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara yönelik incelemelerini sürdürürken, mevzuata aykırı hareket edenlere 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası verilebilecek.

Konut kredisi faizlerindeki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara 100 bin TL ceza!

Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini 2,79'a düşürmesiyle bazı emlakçılar konut fiyatlarını yükseltmeye başladı. Faizlerdeki bu düşüşü fırsata çevirenlere ise 100 bin TL ceza kesildi. 

Bakan Bolat'tan ev sahiplerine ve emlakçılara uyarı: Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl uygulanacak? 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'den itibaren emlakta devreye alınacak olan "doğrulanmış ilan" düzenlemesi kapsamında verilecek yetkinin sadece ilan için geçerli olacağına dikkat çekti. İşte emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi ile ilgili detaylar...

Sahte emlakçıların hedefinde şimdi de üniversiteliler var! Kapora tuzağına dikkat!

Üniversite eğitimi için farklı şehirlerdeki eğitim kurumlarına yerleşmeye hazırlanan öğrencilerin kiralık ev arayışları başladı. Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, öğrencileri sahte emlakçılara karşı uyarıyor. 

Barınma krizi ‘aileye kira’ devrini bitirdi! Ev sahipleri yüksek gelirlileri seçiyorlar!

Eylül ayı kira zammı oranlarında yüksek tavan, kiracıyı sınamayı sürdürüyor. Emlakçılara göre konut sahipleri artık “Haneye gelir girmiyor” diyerek ücretli kesimden olan ailelere konut kiralamayı istemiyor. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan 30 bin TL'ye arsa satışı başlıyor...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok farklı şehrinde 30 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satışı gerçekleştireceği kaydedildi. 

Emlak ilanlarında yeni dönem: Yetki belgesiz emlak işletmeleri ilan veremeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin ikinci aşaması olan yetki doğrulaması uygulamasında çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, uygulamanın devreye girmesiyle yetki belgesiz emlak işletmelerinin ilan veremeyeceğini açıkladı.

Emlakçılara ağır cezalar geliyor! Bakanlık resmen duyurdu, yürürlüğe giriyor...

İnternetteki emlak alım-satım platformlarına konan ilanlardaki taşınmazların ilan verene veya yakınlarına ait olması gerektiğini ifade eden Ticaret Bakanlığı, alım-satım için acilen yetki belgesi alınması gerektiğini, aksi takdirde ağır para cezası uygulanacağı belirtildi. 

Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesiz emlak işletmelerine 29,2 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, yetki belgesi almadan taşınmaz ticareti yapan emlak işletmelerine bugüne kadar 29 milyon 221 bin 612 Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza Haberi

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza


Emlakçılar, 'korsan' ya da 'ayakçı' olarak tabir edilen emlakçılara karşı mücadele başlattı. 

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli, düzenleme ile odadan belge almadan emlakçılık yapan kişilere 30 bin lira para cezası ile 2 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini söyledi. 



Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, son yıllarda emlakçılık sektöründe yasa dışı çalışanların sayısının artığını söyledi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin de sektöre girmesiyle yasa dışılığın önü alınmaz hale geldiğini anlatan Madenli, kayıt dışı çalışanların hem sektöre zarar verdiğini hem de vatandaşı mağdur ettiğine vurgu yaptı Madenli, gayrimenkul sektöründe son yıllarda çok sayıda düzenleme yapılmasına rağmen, bu alanın en önemli temsilcileri konumundaki emlakçıların hem hukuki güvencesinin olmadığını hem de bir statüye sahip olamadıklarını dile getirdi. 


YASA ONAYLANDI 


Madenli, Türkiye Tüm Emlakçılar...