30 / 04 / 2024

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza

Emlakçılar, 'korsan' ya da 'ayakçı' olarak tabir edilen fırsatçılara karşı mücadele başlattı. Mersin Oda Başkanı Madenli, sahte emlakçılara para ve hapis cezası verilebileceğinden söz etti.

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

Son dönemlerde kayıtsız iş yapan ayakçı emlakçıların sayısı artmaya başladı. Özellikle ev alıp kiralamak isteyenleri uzmanlar emlakçılara karşı uyarıyor. Emlakçılardan bu belgeyi mutlaka isteyin...

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibarıyla devreye girdi. Bu kapsamda, Edirne’deki emlakçılara yeni düzenleme anlatılacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Uzmanlardan konut alıp satmak isteyen veya kiralık konut arayan kişilere yeni bir uyarı geldi. Emlak fiyatlarını yetkisiz emlak danışmanlarının arttırdığı iddiasında bulunan uzmanlar, emlakçıların yetki belgesine dikkat edilmesini vurguladı.

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

Ticaret Bakanlığı tarafından, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Fırsatçılara kötü haber! 100 bin liraya kadar ceza kesilecek

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da, fırsatçılık yapıp ev kiralarına fahiş ücret uygulayan emlakçılara  ve ev sahiplerine 100 bin TL'ye kadar ceza verilecek

Milli Emlak'tan 30 bin TL'ye arsa fırsatı! Arsa almak isteyenler dikkat!

Satışa sunduğu arsaların ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 30 bin TL'ye arsa satacak. İşte arsa almak isteyenlerin merakla beklediği o ihale ilanı...

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Milli Emlak'tan 30 bin 400 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Aman kaçırmayın!

Yatırımcıların merakla beklediği Aralık 2022 ihale ilanlarını resmi web sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 30 bin 400 TL'ye konut imarlı arsa satacak...

30 Kasım’a kadar ödemelisiniz! Yoksa cezadan kaçamazsınız! İşte detaylar!

Emlak vergisi için uyarılar gelmeye başladı. Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlara 30 Kasım’a kadar süre tanındı. İşte detaylar!

Yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat çekerek çok önemli uyarılar yaptı...

Prefabrik ev yapana devletten 30 bin TL destek! Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Devletten prefabrik ev yapacak vatandaşlara 30 bin TL destek geldi! Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

Hükümetten ev satan pazarlamacıya 600 bin lira destek! Organizasyon yapana ise 1 milyon 200 bin

Ticaret Bakanlığı gayrimenkul hizmetlerine vereceği desteklerle ilgili açıklama yaptı. Yurt dışına konut pazarlayan emlakçılara yıllık 600 bin lira destek verilecek.

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza Haberi

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza


Emlakçılar, 'korsan' ya da 'ayakçı' olarak tabir edilen emlakçılara karşı mücadele başlattı. 

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli, düzenleme ile odadan belge almadan emlakçılık yapan kişilere 30 bin lira para cezası ile 2 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini söyledi. 



Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, son yıllarda emlakçılık sektöründe yasa dışı çalışanların sayısının artığını söyledi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin de sektöre girmesiyle yasa dışılığın önü alınmaz hale geldiğini anlatan Madenli, kayıt dışı çalışanların hem sektöre zarar verdiğini hem de vatandaşı mağdur ettiğine vurgu yaptı Madenli, gayrimenkul sektöründe son yıllarda çok sayıda düzenleme yapılmasına rağmen, bu alanın en önemli temsilcileri konumundaki emlakçıların hem hukuki güvencesinin olmadığını hem de bir statüye sahip olamadıklarını dile getirdi. 


YASA ONAYLANDI 


Madenli, Türkiye Tüm Emlakçılar...