29 / 08 / 2024

Benim için mi kollarını kaybettin

Benim için mi kollarını kaybettin

EGO Otobüsü’nde şoför ile Güneydoğu Gazisi Yılmaz Yiğit isimli vatandaş arasında geçen tartışmaya ilişkin EGO Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Otobüs şoförünün gaziye, "Kollarını benim için mi kaybettin" diyerek hakaret ettiği öne sürülmüştü.

Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi? Vatandaşlar vergilere neler diyor? 

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez, 'Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi?' sorusunu gündeme getirdi. İşte ayrıntılar ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

FED faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?

FED'in faiz kararı merakla beklenirken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Fed faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?" diyerek bu sorunun yanıtını verdi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

Evin peşinatı için kredi çekilebilir mi?

Konut alırken peşin ödeme indirimlerinden faydalanmak isteyenler "Evin peşinatı için kredi çekebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Ek MTV iptal mi oldu? Ek MTV için Anayasa Mahkemesi kararı

Ek MTV'nin kaldırılıp kaldırılmadığı konusu araç sahipleri arasında büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda. Son zamanlarda "Ek MTV iptal mi?" sorusu öne çıkıyor. MTV'nin 3. taksit ödemelerinin son tarihi olarak 6 Eylül belirlenmiş olup 2023 yılı için Motorlu Taşıtlar Vergisi iki defa ödenecek.

Benim için mi kollarını kaybettin Haberi

Benim için mi kollarını kaybettin

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine derhal soruşturma açıldığını ve şoförün açığa alındığını kaydeden EGO Genel Müdürlüğü, açıklamasında, “Hizmetlerimiz esnasında vatanımız ve  vatandaşlarımızın güvenliği için canlarını hiçe sayan gazilerimizin en ufak şekilde incitilmesi bile kabul edilemez olduğundan  yapılacak soruşturma sonrasında şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler yapılacaktır” sözlerine yer verdi.


"Şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler yapılacaktır"


EGO Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:


“26.10.2014 günü saat 17.05 sıralarında kuruluşumuza ait 111 kod nolu otobüsün  servisi sırasında aracı kullanan şoför personel ile bir gazi  vatandaşımız arasında yaşanan olayla  ilgili basında çıkan haberler üzerine derhal soruşturma başlatılmış ve  soruşturma neticeleninceye kadar şoför  personelimiz açığa alınmıştır.


Kuruluşumuz tarafından yürütülen tüm hizmetler özelliklede toplu taşıma hizmeti sarasında vatanımız için can ve...