15 / 05 / 2024

Bergama tümülüsleri araştırmaları

Bergama tümülüsleri araştırmaları

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama'da, Maltepe, Yığmatepe ve Tavşantepe tümülüslerinde araştırmalar devam ediyor. Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Bergama Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson konuyu değerlendirdi.

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

ODMB açıkladı! Lüks araç satışları ikiye katlandı

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODMB) verileri, senenin ilk 10 ayındaki lüks araç satışının geçen yıla oranla ikiye katlandığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Lava Aqua Gümüşlük projesi satışta! Yeni proje!

Lava Yapı tarafından inşa edilen Lava Aqua Gümüşlük villa projesi satışa çıktı. Proje kapsamında 40 adet özel villa hayata geçirilecek.

Mega Yatırım Gayrimenkul Ve Araç Kiralama Anonim Şirketi kuruldu!

Mega Yatırım Gayrimenkul Ve Araç Kiralama Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Uğur Toptaş tarafından kuruldu.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Oxalis Gümüşlük'te yüzde 50'si peşin, kalanı taksitle ödeme fırsatı! Yeni proje! 

Oxalis Gümüşlük projesi, Bodrum Gümüşlük'te hayata geçiriliyor. Projede yüzde 50 peşin, kalanı taksit fırsatıyla konut ve villa sahibi olma fırsatı sunuluyor. Peki Oxalis Gümüşlük'te konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Pardo Gümüşlük Bodrum'da son 3+1 konut 18 milyon 850 TL'ye!

Pardo Gümüşlük Bodrum'da konut satışları devam ediyor. Projede son kalan 3+1 villanın fiyatı 18 milyon 850 TL. İşte Pardo Gümüşlük Bodrum ile ilgili merak edilen her şey...

Pardo Gümüşlük Evleri yüzde 60 peşinat fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Pardo Gümüşlük Evleri'nde yüzde 60 peşinat ve kalanı taksit imkanıyla satışlar başladı. Projede her biri kendi alanına sahip 9 adet lüks villa yer alıyor. Peki Pardo Gümüşlük Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? 

Gümüşlü Proje Yatırım Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gümüşlü Proje Yatırım Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda Ümit Doğan tarafından kuruldu.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 27 Eylül Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın fiyatları 27 Eylül 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını vatandaşların gündeminde yer alıyor. Altın almak isteyenler ya da yatırımcılar 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 27 Eylül 22 ayar bilezik fiyatı!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 26 Eylül Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın fiyatları 26 Eylül 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını vatandaşların gündeminde yer alıyor. Altın almak isteyenler ya da yatırımcılar 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 26 Eylül 22 ayar bilezik fiyatı!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 25 Eylül Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın fiyatları 25 Eylül 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını vatandaşların gündeminde yer alıyor. Altın almak isteyenler ya da yatırımcılar 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 25 Eylül 22 ayar bilezik fiyatı!

Bergama tümülüsleri araştırmaları Haberi

Bergama tümülüsleri araştırmaları

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama'da, Maltepe, Yığmatepe ve Tavşantepe tümülüslerinde araştırmalar devam ediyor.


Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Bergama Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, gazetecilere yaptığı açıklamada Bergama'daki tümülüslerde çok önemli mezarlar olduğunu ve bunları aydınlatmaya çalıştıklarını belirtti.


Bergama ve etrafındaki tümülüslerde mezar kültürünü araştırdıklarını dile getiren Pirson, Yığmatepe'deki ilk çalışmanın 1906 yılında gerçekleştirildiğini ancak teknolojik eksiklik nedeniyle hiçbir şeyin bulunamadığını ifade ederek, kendilerinin yeni yöntemler ve teknolojik aletlerle kazı yapmadan tepenin içini görmek istediklerini dile getirdi.


Maltepe tümülüsünde de birkaç test ve ölçüm yaptıklarını, bu sayede neyin nerede olduğunu bildiklerini kaydeden Pirson, "Yığmatepe ve Tavşantepe'deki çalışmalar gibi burada da kazısız çalışıyoruz. Jeofizik yöntemiyle toprağın altındakileri tespit edebiliyoruz. Jeoradar yöntemiyle de tepe içini tarıyoruz. Ancak yaptığımız hiçbir çalışmada tümülüslerde...