04 / 05 / 2024

Berlin konut krizi

Berlin konut krizi

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat bugünkü köşesinde Berlin'de yaşanan konut krizini kaleme aldı. İşte Osman Arolat'ın 'Konut tekellerine karşı referandum' başlıklı yazısı...

Berlin'de konut krizi kapıda!

Mülteci akınının yavaşlaması ile birlikte Almanya’da yurt ve acil barınma noktalarındaki yataklar boşaldı, ancak ülkede konut sorunu baş gösterdi

Gürsel Tekin: Konut krizi sadece bir ekonomik sorun değil, aynı zamanda halkın temel haklarına yapılmış bir saldırı!

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada yaşanan konut krizinin yalnızca ranta dayalı politikaların sonucu değil, aynı zamanda insanların ev sahibi olma hayallerini çalan bir adaletsizlik öyküsü olduğunu söyledi.

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

ATEM Başkanı'ndan konut krizi için net açıklama: Sorunlarımızı çözecek yer TBMM!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut krizinin aşılmasına yönelik; “TBMM çatısı altında konutla ilgili olan sorunların da görüşülmesini teklif ediyoruz” dedi.

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Konut krizini TOKİ çözebilir: Konut sayısı sınırlanmadan üretim olmalı! 

Hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, konut krizini derinleştirdi. Peki konut krizi nasıl aşılabilir, TOKİ ne yapabilir? İşte ayrıntılar...

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Alman Emlak Federasyonu: Konut krizi göründüğünden daha derin!

Alman Emlak Federasyonu (ZIA) yayımladığı raporda ülkede yaşanan konut krizinin göründüğünden daha derin olduğunu belirterek, 2027 yılında 830 bin konut açığının olabileceğini kaydetti.

Berlin konut krizi Haberi

Berlin konut krizi

Berlin'de ev kiraları 2009-2019 döneminde iki kat arttı. Berlin halkı konutlar üzerindeki tekelin kaldırılmasını talep ediyor. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat bugünkü köşesinde Berlin'de yaşanan konut krizini kaleme aldı. Osman Arolat "Berlin halkı referandum yoluyla konut tekellerinin kırılmasını talep diyor. Kıtlık rantı şu ve bu nedenle yaşanabilir, önemli olan rantın ortadan kalkması... Yoksa kira fiyatları hep şişecek" değerlendirmesinde bulundu. İşte Osman Arolat'ın 'Konut tekellerine karşı referandum' başlıklı yazısı...

Berlin halkı referandum yoluyla konut tekellerinin kırılmasını talep diyor. Kıtlık rantı şu ve bu nedenle yaşanabilir, önemli olan rantın ortadan kalkması... Yoksa kira fiyatları hep şişecek.

Olay, Almanya‘nın 3,8 milyon nüfuslu başkenti Berlin’de yaşanıyor. İnsanlar yasal bir referandum yaparak konutlar üstündeki özel tekelin kaldırılmasını istiyor. Nedeni şu: 2009-2019 döneminde konut kiraları Berlin’de iki kat artmış....