02 / 05 / 2024

Berna Asker açıklamalaro

Berna Asker açıklamalaro

Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği Başkanı Yüksek Mimar Berna Banu Başlamışlı Asker, depreme karşı ‘Deprem Master Planı’ hazırlanarak iki temel yolu takip etmek gerektiğini dile getirdi.

Berna Laçin: Emekliler taşraya mı yerleşsin?

Oyuncu ve sunucu Berna Laçin, X sosyal medya hesabından Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu'nun "Taşrada yaşıyorsan her şeyi yarı fiyatına alıyorsun, elektrik faturan çok azdır, ev ya senindir ya da 500-600 TL kira ödüyorsundur" açıklamasını alıntılayarak, yanıt verdi. İşte Laçin'in o paylaşımı ve yorumlar

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Meclis'te asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımını gündeme getirdi. İşte Derici'nin o açıklaması...

Asker celpleri ertelendi, üniversiteler tatil edildi! İşte Erdoğan’ın açıkladığı yeni kararlar!

Kahramanmaraş merkezli afetin ardından depremin vurduğu illerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da çok önemli açıklamalarda bulundu, yeni alınan kararları duyurdu.

Bedelli askerlik ücretlerine yeni tarife! Hükümet 550 bin kişiyi ilgilendiren projeyi açıkladı

Bedelli askerlik için hükümet yeni bir projeyi açıkladı. Bedelli askerlik ücretlerine zam gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayıları 550 bini bulan asker kaçağının bedelli askerlik çalışmasından faydalabileceğini açıkladı. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar..

Askeri hastanelerin tekrar açılması için çalışmalar mecliste!

Askerî hastanelerin tekrar açılması için yapılan çalışmalara ve Sağlık Bakanlığına devredilen personelin mağduriyetinin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li  Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'daki Asker Çarşısı yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Asker Çarşısı" olarak bilinen Anadolu Kapalı Çarşısı'nı baştan aşağı yeniliyor.

Berna Gözbaşı İlter: Serbest bölgeler yabancıyı çekecek!

Serbest bölgeler önceki gün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle yabancıların gözdesi olacak. DEİK İcra Kurulu üyesi Berna Gözbaşı İlter yaptığı açıklamada“Uluslararası sermayenin Türkiye’ye çekilmesinde serbest bölgeler etkin bir politika aracı olacak” dedi.

Derince'ye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi geliyor!

KOCAELİ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Derince Asker Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasındaki arsaya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yapılacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı binası taşınacak!

Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı’ndaki asker ağırlığının azaltılabilmesi için bakanlığın taşınması da gündemde.

Çaşme Nazım Yazıcılar Camii ibadete açıldı!

Aryon İnşaat, hayırsever Berna Yazıcılar tarafından yapımı üstlenilen Nazım Yazıcılar Camii inşaatını tamamladı. Cami, dün modern ve farklı mimarisiyle ibadete açıldı.

Berna Mimaroğlu vefat etti!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş grup şirketlerinden Çimtaş A.Ş'nin Yönetim Kurulu Eski Başkanlarından Vedat Mimaroğlu'nun eşi Berna Mimaroğlu hayatını kaybetti.

Ali Ege Ağaoğlu babasının izinden gidecek!

Gül Gölge Saygı’nın oğulları polis ve asker olma hayali kuruyor. Petek Ertüre’nin oğlu ise babası Ali Ağaoğlu’nun izinden gidecek...

Göcek koyları yapılaşmaya açılıyor mu?

Göcek’teki 4 koyun ihaleyle kiralanmasına (biri mahkemece iptal edildi) tepkiler sürüyor. Çevreci örgütlerin avukatı Berna Ulutaş, Göcek’te benzer onlarca koy olduğunu ve bu koyların da yapılaşma tehdidine açık hale geldiğini belirtti..

Berna Asker açıklamalaro Haberi

Berna Asker açıklamalaro

Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği Başkanı Yüksek Mimar Berna Banu Başlamışlı Asker, depreme karşı ‘Deprem Master Planı’ hazırlanarak iki temel yolu takip etmek gerektiğini söyledi. Bunlardan ilki mevcut yapı stokunun iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi olduğunu ifade eden Asker, ikincisinin ise yapı üretim sürecinin denetlenmesi olduğunu kaydetti.


Büyük depremin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Asker, ‘Okullar, yurtlar, kreşler, hastaneler ve benzeri kamu binalarının durumu nedir? Kaç binanın güçlendirilmesi, kaç binanın yıkılıp yapılması gerekmektedir? Şimdiye kadar kaç binada bu işlemler gerçekleştirilmiştir? Bu yıl da çocuklarımız, kendileri açısından hayati tehlike içeren binalarda mı eğitim görecektir?’ sorularının bu planla cevabını bulması gerektiğini söyledi.


Geçmişteki depremlerden ders alınmasının önemine işaret eden Yüksek Mimar Berna Banu Başlamışlı Asker, "Hafızalarımızdan silemediğimiz, hatırlamak dahi istemediğimiz, 17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız büyük...